Vizita za živali > Novice
45 ogledov

Preiskava zaradi morebitnega mučenja živali

Cesar Millan EPA
Šepetalec psom Cesar Millan se je v petek javno odzval glede preiskave zaradi morebitnega mučenja živali.

Priljubljeni ameriški pasji trener Cesar Millan je za revijo People povedal, da je vesel, da lahko sodeluje pri preiskavi njegove oddaji, ki so jo na Nat Geo WILD TV predvajali 26. Februarja.

Kot smo pisali, v omenjeni oddaji prevzgaja psa Simona, ki je pred tem ubil dva prašiča. Ker je Millan želel, da bi imel Simon s prašiči lepo izkušnjo, mu jo je omogočil, a je prišlo do nesreče. Simon je napadel prašiča, ga ugriznil v uho in ranil do krvi.

Pes in prašič najboljša prijatelja 

“V Ameriki imajo živali do neke mere svoje pravice. Ko se nekdo pritoži nad kršenjem njihovih pravic je prav, da pride do preiskave. To delajo vsi in tako je prav,” je povedal.

Na spletu se je pojavila peticija, ki želi ukiniti njegove oddaje in mu očita, da je uporabil prašiča le za vabo in zabavo. Millan je pojasnil, da sta danes prašič in Simon najboljša prijatelja in da Simon ni več agresiven do prašičev. S tem dokazuje, da ni uporabil prašiča za vabo, pač pa za prevzgojo.  

Komentarjev 2
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:56 12.marec 2016.

    Cesar Millan je vrhunski strokovnjak. Je pa res da ni vsak sposoben da bi uporabljal njegov način dela uspešno. Cesar ve da se je s strahom treba soočit, da je tvegat mal tud treba ker na koncu če si pravilno ...prikaži več splaniral se tabuja znebi in zaživi kot se prej sploh ni predstavljajo da je mogoče.

  • nergač 13:33 12.marec 2016.

    Cesar je nedvomno vrhunski propagandist in bo to preiskavo izkoristil za svojo brezplačno reklamo. Potem pa še odškodnina.