Vizita za živali > Novice
3549 ogledov

Prenehajte s tem početjem

Izkoriščanje živali...

Nevladna organizacija za zaščito živali World Animal Protection (WAP) svari pred škodljivimi učinki selfijev z divjimi živalmi in se zavzema za prenehanje te prakse. Opozarjajo, da številne turistične agencije, zlasti v porečju Amazonije, ponujajo turistom
fotografiranje z divjimi živalmi, pri čemer se jih lahko tudi dotikajo. Ob tem izpostavljajo, da tovrstna praksa lahko zelo škoduje zdravju in počutju živali.

Na podlagi fotografij, objavljenih na družbenih omrežij, WAP ocenjuje, da tovrstna praksa, ki temelji na izkoriščanju živali, konstantno raste in med drugim ogroža lenivce, kajmane, rožnate delfine in anakonde.

 | Avtor: Profimedia Profimedia

Zaradi svoje nežne in počasne narave ter obraznih potez, ki dajejo vtis, da se neprestano smejijo, so lenivci postali ena izmed glavnih tarč posameznikov, ki jih želijo izkoristiti za dobiček, opozarjajo pri nevladni organizaciji.
Veliko posameznikov, ki ponujajo selfije z divjimi živalmi v Amazoniji, iščejo lenivce in jih odstranijo z njihovega naravnega habitata in jih spremenijo v turistično atrakcijo, kjer so prisiljeni živeti v hrupnem in kaotičnem okolju, kjer "si jih turisti med seboj podajajo".

Nevladna organizacija se poleg pozivanja turistov k bojkotu agencij, ki ponujajo sporno prakso, zavzema tudi, da bi družbeno omrežje Instagram prepovedalo objavo selfijev z divjimi živalmi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.