Vizita za živali > Novice
187 ogledov

Prepolno mariborsko zavetišče

Falko zavetisce maribor
Mariborsko zavetišče za živali ima po treh mesecih spet novega vodjo. Nedvomno bo imel veliko dela, saj so zaradi prepolnih namestitvenih zmogljivosti začasno ustavili sprejem mačk v zavetišče. To sicer ne velja za nujne primere, kar pomeni, da bodo bolne ali poškodovane izgubljene in zavržene muce tu še vedno lahko našle svoj dom.

S 1. julijem je naloge in zadolžitve vodje Zavetišča za živali Maribor prevzel doktor veterinarske medicine Blaž Primc.

Po umiku priljubljene veterinarke Mojce Bandur Križanec je aprila vodenje zavetišča prevzel Darko Bukvič, upravljavec zavetišča, družba Snaga Maribor pa je sredi junija objavila nov razpis. Nanj se je odzvalo šest kandidatov.

Med njimi so za najustreznejšega izbrali prav Primca in z njim podpisali pogodbo o zaposlitvi za poskusno obdobje, ki traja dva meseca. "V kolikor se bo vodja zavetišča v tem času izkazal s svojim delom in dosegal standarde, ki jih pri oskrbi zapuščenih in izgubljenih živalih zahtevamo, mu bomo pogodbo podaljšali," so sporočili iz Snage Maribor.

Prej zaposlen kot veterinar

Primc je bil pred prihodom v mariborsko zavetišče zaposlen kot veterinar v veterinarski ambulanti v Mariboru in na Ptuju, zato mu praktičnih izkušenj pri veterinarski oskrbi psov in mačk ne manjka. Diplomiral je na Veterinarski fakulteti Univerze v Ljubljani, dejaven pa je bil tudi na področju prostovoljnega dela z malimi živalmi.

"Prepričani smo, da je mariborsko zavetišče z njim dobilo ustreznega vodjo in veterinarja, ki bo nadaljeval dobre prakse povezovanja zavetišča z lokalnim okoljem in sledil temeljnemu poslanstvu zavetišča, po katerem vsak zdrav pes in vsaka zdrava mačka, ne glede na starost, dočaka svoj nov dom in odgovorne nove lastnike," so dejali v Snagi.

Ob tem so sporočili, da je zaradi polnih namestitvenih kapacitet v mariborsko zavetišče trenutno ustavljen sprejem mačk, kar pa ne velja v nujnih primerih bolnih ali poškodovanih izgubljenih in zavrženih mačk. "Ker imamo v zavetišču pretežno legla malih muc z mamami, je nekoliko okrnjena tudi možnost posvojitev, saj moramo počakati, da mladiči toliko zrastejo, da se lahko podajo na samostojno življenjsko pot," so še dodali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.