Vizita za živali > Novice
24189 ogledov

Pretresljiv posnetek, kako je lovec mučil svoja psa

Iz lovskega društva so že sporočili, da ga bodo izključili.

Včeraj se je na socialnih omrežjih razširil posnetek moškega, ki je na območju Hrvaške pretepa svoja psa. 

Hrvaški mediji danes poročajo, da je policija na policijsko postajo v Sinju privedla in zaslišala Boža O., zaradi suma storitve kaznivega dejanja mučenja živali. 

Oblečen v lovsko opremo

Videoposnetek prikazuje starejšega moškega, oblečenega v lovsko opremo, kako grdo ravna s svojima psoma. Na posnetku, ki traja nekaj več kot štiri minute in se odvija na območju kraja Donje Postenje, moški med dugim poskuša zvleči psa izpod avtomobila, kamor se je skril pred svojim mučiteljem.

Moški na posnetku je lovec, kar je za spletni portal Dalmatinskiportal.hr potrdil predsednik Lovskega društva Muć Ilija Veić. Dodal je, da bodo zaradi posnetka svojega člana po hitrem postopku izključili iz društva. 

"Videl sem posnetek, gre za našega člana," je za portal povedal veić. "Tragično, nimam besed, da se nekdo tako obnaša do svojih psov. Takoj ko sem videl posnetek, sem sklical izvršni odbor. Nimamo kaj razpravljati."

Dodal je, da takšno ravnanje ostro obsoja. "Lovec sem 40 let," je pouradil. "Ves ta čas imam pse, ki so mi kot del družine."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • iztok32 14:49 22.november 2018.

    Povej ce imas jajca khe te najdem junak pokvarjen. Sram naj te bo

  • Anton Fänrich 12:00 22.november 2018.

    Pa saj ostali,ki so gledali in celo snemali niso nič manj krivi.

  • 1slovenka 11:18 22.november 2018.

    prekleti prasec,umazani