Vizita za živali > Novice
57 ogledov

Preživljanje počitnic z eksotičnimi živalicami

bioexo Anže Petkovšek
Otroci se bodo lahko tudi to poletje udeležili tabora z eksotičnimi živalicami, kjer bodo spoznali nove prijatelje in se zanje učili skrbeti.

Otroci bodo tudi letos lahko počitnikovali skupaj z eksotičnimi živalmi. Na biotehniški fakulteti v Ljubljani na Oddelku za biologijo ponovno organizirajo počitnice z društvom ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo.

Je pa letos tudi nekaj novosti, saj bodo počitniške dejavnosti prva dva tedna počitnic potekale vzporedno tudi v Arboretumu Volčji potok, kjer je ogromno priložnosti tudi za igro in proučevanje dinozavrov.

Skrbijo za svojo žival 

“Otroci so na teh počitnicah zadolženi za eno eksotično žival, zanjo skrbijo, o njej se poučijo in jo imajo ob določenih urah tudi v rokah. Z njo se socializirajo, jo nesejo na sonce in tako dalje,” opisuje predsednica društva Bioexo Nike Leben.

biexo | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Dodaja, da gredo otroci preko ureditve terarija zanje, hranjenja, čiščenja terarija, pa tudi tisti zanimivi del, ko se naučijo z njimi rokovati in o tem poučiti tudi druge. “Seveda vse skupaj poteka pod vodstvom izkušenih mentorjev, ki opazujejo otroke in razpoloženje živali. Otroci pri tem uživajo in tisti deli dneva, ko so z živalmi, jim je pogosto najbolj všeč,” opisuje.

Nekateri od otrok in staršev se po njenih izkušnjah tako navdušijo, da se kasneje odločijo za to, da bodo imeli doma novega hišnega ljubljenčka. “Z znanjem o skrbi zanje, ki so ga v praksi pridobili na teh počitnicah, jim je to bilo veliko lažje. Starši pogosto povedo, da so s počitnicami zelo zadovoljni, da otroci doma kar ne nehajo govoriti o tem, kaj se jim je dogajalo dopoldan,” pravi in dodaja, da ob zadnjem dnevu priteče tudi kaka solzica. “Kar precej otrok zato komaj čaka na poletje in nekateri izmed njih bodo z nami že četrto leto,” pravi. 

Letos lahko skupaj z eksotičnimi živalicami počitnikujete v treh terminih, in sicer:

  • 1. teden 26.6.-1.7.2016 vzporedno v Ljubljani na Biotehniški fakulteti in v Arboretumu Volčji potok 
  • 2. teden 4.7.-8.7.2016 vzporedno v Ljubljani na Biotehniški fakulteti in v Arboretumu Volčji potok
  • 3. teden 11. -15.7.2016 v Ljubljani na Biotehniški fakulteti

Skupaj boste običajno od 8 do 16 ure, cena ostaja ista kot lani in sicer 120 evrov za pet dni z vključeno malico, kosilom, sadjem, pijačo, animacijo in obiskom živalskega vrta ali podobne ustanove.

Tabori 

Ponovno bo letos tudi tabor za srednješolce, ki bo organiziran na Morski biološki postaji v Piranu, na njega pa se lahko prijavijo učenci 8 in 9.razredov ter srednješolci. Tam bomo kombinirali morsko uživanje in eksotične živali. Ta tabor pa traja od 19. do 16.7.2016. Cena za šest polnih penzionov na morju pa bo 210 evrov.

Še največja letošnja novost so pripravili za njihove redne udeležence. Zanje je petdnevni raziskovalni tabor za vedoželjne v hribu nad Lucijo, kjer bodo spali v šotorih in uživali življenje v naravi. V ta tabor lahko gredo vsi tisti, ki ste bili na počitnicah z Bioexom že vsaj dvakrat. Število mest je zelo omejeno, saj za ta tabor sprejmemo samo devet otrok v starosti od osmega do dvanajstega leta. Prijave sprejmajo tukaj

Nika Leben je obenem povabila tudi na pomladno razstavo Bioexu, ki bo letos kar tri dni, od 22. do 24. aprila na Biotehniški fakulteti v Ljubljani.

biexo | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.