Vizita za živali > Novice
17 ogledov

Primanjkuje sprehajalcev psov

Mlad pes Profimedias
V mariborskem zavetišču za male živali, s katerim upravlja javno podjetje Snaga, v poletnem času, ko je marsikdo na dopustu, primanjkuje prostovoljcev, ki so že opravili brezplačno izobraževanje za sprehajanje psov.

V mariborskem zavetišču vabijo prostovoljce, da nekaj prostega časa namenijo obisku zavetišča, saj bodo s tem omogočili dnevni sprehod trenutno nameščenim psom.

Kot so sporočili iz Snage, je od več kot tisoč ljudi, ki so od leta 2012 opravili obvezno brezplačno izobraževanje za sprehajalce, v prvih julijskih dneh zavetišče obiskalo samo pet. Skupaj z oskrbniki, ki prav tako opravljajo redne dnevne sprehode s psi, je to še zmeraj premalo, da bi vsakemu od trenutno v zavetišču nameščenih psov lahko omogočili kakovosten sprehod in potrebno gibanje.

Polepšajte mu dan

"Veseli bi bili, če bi tisti registrirani sprehajalci, ki jim čas to dopušča, v času sprehodov obiskali zavetišče in s tem polepšali dan vsaj enemu kosmatincu, ki nestrpno čaka na nove lastnike. Marsikdaj je takšna oblika pomoči vredna več, kot katera koli oblika finančne," poudarjajo v zavetišču, kjer so s prvim julijem dobili tudi novega vodjo in veterinarja. To je postal Blaž Primc, ki je bil izbran med štirimi kandidati.

Še zmeraj pa je v zavetišču, razen v nujnih primerih bolnih ali poškodovanih, ustavljen sprejem mačk, saj so njihove namestitvene zmogljivosti zapolnjene do zadnjega kotička. Prevladujejo mačje mame z legli mladičev, ki so za posvojitev še premajhni, zato trenutno tudi za posvojitev v mariborskem zavetišču ni na voljo nobena muca.

V Snagi predvidevajo, da se bo stanje normaliziralo najpozneje konec meseca, ko bodo mladiči toliko zrasli, da bodo sposobni samostojnega življenja in pripravljeni na odhod v nove ljubeče domove.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.