Vizita za živali > Novice
22 ogledov

Prvi znani primer gojenja manjših sesalcev

Zajci se niso znašli v svojem nekdanjem naravnem okolju. Žurnal24 main
Šlo je za največje urbano naselje tistega časa.

Mehiški staroselci, ki so živeli v starodavnem mestu Teotihuacan v Mehiki, so po vsej verjetnosti gojili in jedli zajce ter njihove kosti uporabljali za orodja, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP ugotovili ameriški raziskovalci.

Študija, objavljena v reviji PLOS ONE, ki je dostopna tudi na spletu, predstavlja prvi znani primer gojenja manjših sesalcev v starodavnih civilizacijah, ki so obstajale od prvega do sedmega stoletja našega štetja.

Prijateljski odnosi

"Rezultati raziskave so pokazali, da so takratni prebivalci vzpostavili prijateljske odnose z manjšimi živalmi, kot so zajci, ki pa so prav tako pomembni kakor odnosi z večjimi živalmi," je dejal glavni avtor raziskave, raziskovalec na Univerzi v Kaliforniji, Andrew Somerville.

Na 20 kvadratnih kilometrov velikem območju Teotihuacana je bilo izvedenih že mnogo izkopavanj. Na območju je prebivalo okoli 100.000 ljudi, kar pomeni, da je bilo to največje urbano naselje tistega časa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.