Vizita za živali > Novice
38 ogledov

Psička, ki je posvojila mucke

Kiki
1/5
Maja Kraškovic
Ljubka štiriletna pekinezerka se je od nekdaj dobro razumela z mucki. Ko so mladi mucki izgubili mamo, jih je nesebično posvojila, njene mlečne žleze pa so začele proizvajati mleko, da jih je lahko sama nahranila.

“Moja psička Kiki je stara štiri leta in je pasme pekinezer. Z mucki se od nekdaj razume. Ko so se mucki skotili, je vsa radovedna hodila gledat, kaj se z njimi dogaja,” pripoveduje skrbnica Maja Kraškovic. Dodaja, da jo je kar težko prepričala, da je šla stran od muckov. Ko je mamica muckov umrla, je skrb zanje kmalu prevzela psička.

“Nisem mogla verjeti svojim očem”

“Zgodaj zjutraj, ko sem vstala, sem zagledala našo Kiki v škatli, kjer so bili mucki,” se spominja. Opisuje, da je bila Kiki zelo zadovoljna in presrečna, da je lahko z njimi. Ko je Maja bolje pogledala, pa je videla, da mucki pri Kiki zares sesajo mleko. “Nisem mogla verjeti svojim očem,” pravi.

Maja pojasnjuje, da je Kiki vzela mucke za svoje in jih ni nikoli pustila samih: “Z njimi se je igrala, in vedno gledala, kje so. Če smo kakšnega vzeli v roke, je začela takoj skakati in lajati.”

Mucki so bili trije in vse tri je uspešno vzgojila. Dva so oddali v dobre in skrbne roke, en mucek pa je ostal doma. “Z njim ima naša Kiki še vedno polno dela in ga še vedno hrani. Mucek zaenkrat še ne laja, vendar pa že napada sosedove pse in jim ne pusti blizu njegovi pasji mamici,” opisuje njegovo vedenje.

Pravi, da je maček, ki so ga obdržali doma, prav poseben. Maja ga opisuje kot mačjo različico haskyja.

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Sonja53 07:41 17.avgust 2015.

    Ta psička je lahko vzor večina ljudem, ki se obrnejo vstran namesto, da bi pomagali živalim, ki ostanejo same in lačne! Vsa čast