Vizita za živali > Novice
18 ogledov

Psu v glavo zabila žebelj in ga živega pokopala

Scamp Profimedias
Angleža, ki naj ne bi imela denarja za evtanazijo psa, sta mu v glavo zabila žebelj in ga živega pokopala. Sodišče je oba obsodilo na štiri mesece zapora.

Britanske oblasti so v bližini Middlesbrougha aretirale dva moška, ki sta psu v glavo zabila žebelj in ga živega zakopala. 16-letnega terierja z imenom Scamp je po naključju pod kupom zemlje našel par, ki se je sprehajal v bližini. Par je nemudoma poklical policijo in psa odpeljal k veterinarju. 

Ranjenega psička so kljub pomoči zaradi hudih poškodb morali evtanazirati. Veterinar je dejal, da je pes dobil vsaj šest udarcev v glavo in da gre za najokrutnejše dejanje, ki mu je bil priča v 30-letni poklicni karieri. 

59-letni Michael Heathcock in 60-letni Richard Finch sta bila zaradi mučenja vsak obsojena na štiri leta zapora. Med izrekom sodbe se je pred sodiščem zbrala skupina protestnikov s psi, ki je skandirala: "Pravica, pravica".

Eden izmed storilcev okrutnega dejanja je dejal, da je to storil, ker je bil Scamp slep, gluh in je imel težave z inkontinenco, a ni imel denarja za njegovo evtanazijo, za katero je mislil, da stane več kot 300 evrov. 

Komentarjev 2
  • cogocogo 16:43 20.marec 2017.

    tudi ta dva necloveka si zasluzita zebelj v glavo

  • Božidar Dinič 12:52 05.marec 2017.

    vsaka čast tej sodbi halo slovenija zbudi se