Vizita za živali > Novice
60 ogledov

Puščal bo manj dlak

Pes Profimedias
Pazite, da bodice na krtači niso preveč agresivne, saj lahko z njimi poškodujete žival.

Začelo se je obdobje izgubljanja dlake, s katerim se vaš kosmatinec prilagaja zunanji temperaturi. Sezonski prehod mu lahko olajšate s česanjem, za seboj pa bo tako puščal tudi manj dlak. Z rednim česanjem ne odstranite le odmrlih dlak ali morebitne umazanije, ampak z masažo spodbudite tudi prekrvavitev, kar pozitivno deluje na dlako. Pazite le, da bodice na krtači niso preveč agresivne, saj lahko ljubljenčka tako poškodujete.

Ob predelih brez dlake pa k veterinarju

S kopanjem ne smete pretiravati, saj s šamponom kožo razmastite in tako zmanjšate njeno obrambno sposobnost. Tudi vsaka sprememba hrane lahko povzroči izpadanje dlake. Prehod s stare na novo hrano naj bo postopen, njena menjava pa naj poteka vsaj en teden.

Če pri živali opazite močno izpadanje dlake, predele brez dlake, srbež ali ekcem, bo treba obiskati veterinarja. Vzroki so lahko različni: napačna prehrana, obolenje ledvic, jeter ali prebavil, alergija, stres in paraziti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.