Vizita za živali > Novice
28 ogledov

Reševal ga je celo pred orlom

Kengurujček in policist EPA
Tale kengurujček ima res veliko nesrečo. A je njegov novi očka vedno tam, da ga reši.

Kengurujček Cuejoe je nekoč živel s svojo mamo in ostalimi kenguruji v divjini Avstralije. Zanj se je življenje spremenilo v začetku marca, ko je njegovo mamo do smrti povozil avto in je postal sirota. Policisti s postaje Western Austarlia so ga našli v vreči mrtve matere in ga posvojili.

Napadel ga je repati orel 

Repati orel | Avtor: Profimedias Profimedias
Njegova nesreča se ni končala tam. Na dvorišču policijske postaje v Burringurrahu ga je napadel repati orel. Gre za največjo vrsto orlov v Avstraliji in na Novi Gvineji, njihov razpon kril doseže tudi 227 centimetrov. Večino svojega plena ujamejo na tleh z napadom iz zraka.

Tako se je spravil tudi na malega kengurujčka, a se mu je novi očka kengurujčka Scott Mason takoj postavil v bran. Lovil je orla in ga prestrašil stran, malega Cuejota pa našel na tleh z ranami na prsih in obrazu. Takoj ga je odpeljal k prvemu veterinarju, da je dobil potrebna zdravila. Zdaj je že dobro okreval in začel znova jesti. Na fotografiji ga prikupen policist skrbno čuva pod svojo uniformo, Cuejoe si zasluži res le še crkljanja in miru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.