Vizita za živali > Novice
297 ogledov

Reševanje iz Iraka in Sirije: Končno zaživela

1/5
epa
Popotovanje levov iz iraškega Mosula in sirskega Alepa je trajalo 33 ur.

Simba in Sajed sta leva, ki so ju rešili iz Iraka in Sirije. Pripeljali so ju v Južno Afriko, kjer poslej rjoveta v enem od tamkajšnjih zavetišč za živali. Popotovanje levov iz iraškega Mosula in sirskega Alepa v Južno Afriko je trajalo 33 ur. Njuno premestitev je organizirala nevladna organizacija Štiri tačke.

Simba in Sajed sta imela težaven začetek življenja, a zahvaljujoč nenehnim prizadevanjem veterinarjev in oskrbnikov živali se je zdravstveno stanje obeh velikih mačk bistveno izboljšalo, sedaj pa sta pripravljena na novo poglavje v našem velikem zavetišču Lionsrock, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dejala predstavnica organizacije Barbara van Genne.

"Skupaj s preostalimi 78 levi (v novem zavetišču) smo prepričani, da bosta Simba in Sajed končno za seboj pustila njuno dosedanjo kaotično vzgojo," je dejala direktorica Štirih tačk Fiona Miles.

Štiriletni Simba se je skotil v živalskem vrtu v Mosulu, mestu, ki ga je vojna v Iraku zelo prizadela. Skoraj vse od 40 živali v živalskem vrtu so poginile zaradi lakote ali bomb. Preživela sta zgolj lev Simba in medved Lula.

Dveletnega Sajeda so iz živalskega vrta v sirskem Alepu, razdejanem med državljansko vojno, rešili skupaj še z 12 ostalimi živalmi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.