Vizita za živali > Novice
24 ogledov

Rešil življenje svojemu skrbniku

Zlati prinašalec na snegu Profimedias
V snegu je preživel dvajset ur, ker je nanj pazil pes.

Bobu je na Silvestrovo zmanjkalo drv, zato jih je šel iskati v lopo izven hiše. Čeprav so se zunanje temperature spustile pod ledišče, je odšel ven le v hlačah, majci in copatih, saj so drva le nekaj metrov stran od hiše.

Ko mu je spodrsnilo, si je tako poškodoval vrat, da se ni mogel premikati. Klical je na pomoč, a ker je najbližji sosed več sto metrov stran, ga ni nihče slišal. Pritekel je le Kelsey, njegov petletni zlati prinašalec.

Grel ga je in klical na pomoč

S tem, da se je ulegel na skrbnika, ga je ohranjal pri življenju in mu nudil toploto, ki jo je Bob nujno potreboval. Z lizanjem po obrazu in rokah mu ni dovolil, da bi zaspal.

Kelsey je tudi lajal, a ga ni nihče slišal do naslednjega jutra, ko ju je našel sosed. Ta je takoj poklical rešilce, ki so Boba odpeljali v bolnišnico. Da je Boba rešil pes, je potrdil tudi tamkajšnji zdravnik, piše Independent. 

Komentarjev 2
  • LukaMB 03:22 16.januar 2017.

    Pes je človekov najboljši prijatelj, vedno je tako bilo. Škoda, ker zaradi mojega dela nimam časa in sam ne bi mogel skrbeti za psa, ampak če bi lahko izbiral bi sigurno izbral nemškega ovčarja kot pa kakšno mačko. Najbolj me ...prikaži več pa motijo predvsem tisti majhni piskavci, ki ti skačejo okoli noge. Ne veš ali imaš psa ali pa podgano :) V tem primeru jih mali piskavec ne bi mogel rešiti.

  • maresem 13:35 15.januar 2017.

    To bi moral prebrati vsak "gnoj" ki grdo in sebično ravna z živalmi. Obema želim še veliko prijetnih skupnih let življenja.