Vizita za živali > Novice
38 ogledov

Rešili sta ga policistki: Na srečo se je vse dobro končalo

pes in policistka PU Koper
Policija lastnike poziva, da poskrbijo za ustrezno varstvo živali in jih imajo pod nadzorom.

Izolski policistki sta kužka opazili na delovnem mestu, pri vožnji ob cesti v bližini izolske bolnišnice. Ko so zapisali  na koprski policijski upravi, se je nemški ovčar manjše pasme zmedeno opotekal po vozišču: "Obstajala je velika nevarnost, da bi ga kdo povozil oziroma bi prišlo do prometne nesreče, zato sta policistki takoj pristopili do psa in ga zvabili z vozišča," je pojasnila tiskovna predstavnica PU Koper Anita Leskovec in dodala, da je bil pes zelo dehidriran, zato sta mu vestni policistki najprej ponudili vodo.

K sreči je imel kuža na ovratnici zapisano telefonsko številko, kar pomeni, da so lastnika poklicali, kosmatinec pa je do njegovega prihoda počakal na policijski postaji. 

Pomagali tudi kranjski policisti

Sicer so za psa poskrbeli tudi kranjski policisti in to ponoči, ko jih je dekle obvestilio, da ji že nekaj časa sledi večji, a prijazen pes, ki se je brez lastnika potikal po Cesti Staneta Žagarja.

Žival so prevzeli policisti, ki so jo oskrbeli in o potepanju obvestili jeseniško zavetišče, ki jo je prevzelo. Pes je imel sicer ovratnico s kontaktnimi podatki, na katere pa se ni oglasil nihče.

Opozorilo lastnikom

Policist zato skrbnike živali opozarjajo, naj poskrbijo za ustrezno varstvo živali in jih imajo pod nadzorom. Ko se psi sami potikajo po javnih krajih, občasno namreč prihaja do ugrizov, oviranj prometa in dogodkov, ki lahko vplivajo na osebno in javno varnost, opozarjajo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.