Vizita za živali > Novice
20 ogledov

Risinja Ollie: Zaradi pobega postala spletna atrakcja

Risinja Ollie Youtube
Želela je videti, kakšen je svet tam zunaj in se malo pozabavati.

Se spomnite prizorov iz ljubljanskega živalskega vrta, podrtih dreves in ograj, zaradi česar sta proti Rožniku ušla dva risa? Samca so 6. februarja 2014 ujeli v živolovko, medtem ko je samica tavala kar 33 dni.

Ko so jo ujeli,  ji je konica uspavalnega naboj zadela v stegnenico, jo zlomila in risinja Zooja je po zapleteni operaciji poginila. 

Nekaj podobnega kot pred trem leti pri nas, se je v teh dneh dogajalo v živalskem vrtu v Washigtonu, vendar se je vse dobro končalo.

V ponedeljek se je sedem stara risinja Olli izmuznila skozi luknjo v ograji in tako kot pri nas, požela veliko pozornosti.

Ollie je tavala le tri dni in se naposled sama vrnila v živalski vrt. Po pisanju Washington Posta jo je poleg pričjih hišic opazil sprehajalec, ki je takoj poklical oskrbnike: "Že po 15. minutah se je ujela v past," je povedal Craig Saffoe, oskrbnik velikih mačk v živalskem vrtu.

Najprej so jo odpeljali k veterinarju, ki je ugotovil, da je risinja zdrava in zadovoljna: "Želela je videti, kakšen je svet tam zunaj in se malo pozabavati," je še povedal Saffoe, srečen da se je divja mačka vrnila domov.

Zaradi pobega je risinja postala senzacija družbenih omrežij, kjer so uporabniki delili njeno sliko s pripisi političnih komentarjev.

Nekateri so napisali, da je dokazala, da so ograje neuporabne in se s tem nanašali na napoved novega ameriškega predsednika Donalda Trumpa o gradnji zidu na meji z Mehiko, drugi pa so asociacijo našli v kapi z mačjimi ušesi, ki je postala simbol pohoda za pravice žensk, ki je minuli mesec potekal v Washingtonu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.