Vizita za živali > Novice
553 ogledov

Rojstvo pand: Posnetek, ki je navdušil ves svet

Rojstvo panda Youtube
Orjaška panda skotila dvojčka.

Ta edinstveni posnetek, ki je zaokrožil svet, prikazuje trenutek rojstva malih pandic, ki jih mati enostavno izstreli na plano. 

Zgodilo se je v kitajskem Čenkduju, vzrejni in raziskovalni bazi za pande, ki leži v provinci Sečuan na jugovzhodu Kitajske.

Kot je znano, so Kitajci za ohranitev te edinstvene živali vložili milijone, kar se je tudi izplačalo. Od leta 2003 se je namreč populacija orjaških pand, teh dragocenih sesalcev, ki jih navadno uvrščajo v družino medvedov, povečala za 17 odstotkov. 

Chengda je prejšnji teden poskrbela za povečanje populacije, skotila dvojčka - bratca in sestrico - kar pomeni, da je trenutno na svetu 1.864 pand.

Mladička, ki sta ob rojstvu tehtala 128,2 in 160, 2 gramov, sta zdrava, skrbna mati se dobro počuti in skrbi za svoj naraščaj, še sporočajo iz centra. 

Okoli sto kilogramov

Pande zrastejo od 1,2 do 1,8 metra, samice pa so navadno manjše za kakih petnajst odstotkov. Odrasli samec lahko tehta tudi do 160, medtem ko samice tehtajo približno 75 do 120 kilogramov. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.