Vizita za živali > Novice
18 ogledov

Še danes izpolnite vprašalnik za prostovoljca

Zavetišče Ljubljana Zavetišče Ljubljana
V teh dneh smo se na Viziti za živali odločili, da bomio zbirali ideje za vaše novoletne zaobljube, ki lahko veliko pripomorejo k dobrobiti živali, ki potrebujejo pomoč.

Če ste doma iz Ljubljane ali okolice, lahko z novim letom postanete sprehajalec zavetiščnih kužkov. "Osnovni namen sprehajanja je nuditi psom kvalitetno socializacijo, olajšati in popestriti bivanje v zavetišču in vzpostaviti oziroma ohranjati pristen stik s človekom ob zagotovljeni varnosti sprehajalcev in psov. Sprehajanje psov v zavetišču je veliko več kot le vodenje psa na vrvici," poudarjajo v zavetišču Ljubljana.

Lahko jih tudi negujete

V zavetišču so psi prostorsko in socialno omejeni, zato je popestritev v obliki zanimivih sprehodov zanje dobrodošla popestritev. "Pri tem pa je pomembno poudariti, da ni dovolj, da psu zagotovimo le potrebe po primerni fizični aktivnosti ampak je pomembna tudi miselna zaposlitev in dovolj kvaliteten stik s človekom," opisujejo v zavetišču. 

Prostovoljci lahko kužkom pomagajo tudi s sprehajanjem, socializacijo, negovanjem in podobno. Sprehajalci izkušnje pridobljene v zavetišču neposredno širijo v družbo in tako prispevajo k večji ozaveščenosti družbe, k dvigovanju odgovornosti posameznikov.

"Velikodušna, a pravilna pomoč je za zavetišče oziroma živali zelo pomembna. Da omogočimo zdravo komunikacijo, konstruktivno sodelovanje, zagotovimo vašo varnost, varnost živali in okolja, v največji meri izkoristimo vaše izkušnje ter živalim omogočimo najboljše pogoje dela, je potrebno določiti jasna pravila," še pravijo.

Če se želite pridružiti skupini prostovojnih sprehajalcev v Zavetišču za zapuščene živali Ljubljana  izpolnite vprašalnik za prostovoljno delo, nato pa vas bodo obvestili o naslednjem izobraževanju za sprehajalce. Pred sprehajanjem boste podpisali tudi pogodbo.

Vprašalnik za prostovoljca lahko izpolnite kar danes, najdete ga TUKAJ (na desni strani strani), pošljete pa ga na naslov: Zavetišče za zapuščene živali, Gmajnice 30, 1000  Ljubljana.

Preberite še:

 - Horjulčkom lahko v tem prazničnem času pomagate tudi tako

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.