Vizita za živali > Novice
348 ogledov

Še je čas za sajenje vrtnic

Vrtnice Profimedias
Na sajenje vrtnic ni treba čakati pomladi.

Prav zdaj v novembru lahko posejemo svoje najljubše vrtnice in si z njimi okrasimo vrt.

Pred sajenjem se dobro pozanimamo o vrsti vrtnice, ki si jo želimo. Če si izberemo vzpenjalko, jo moramo postaviti nekam, kjer bo imela oporo, za vrtnico pa vedno izberemo prostor zaščiten pred vetrom.

Sončna lega 

Posadimo jo na sončno mesto, ne bo ji pa ustrezalo premočno sonce, zato ji lahko omogočimo mesto z nekaj sence. Najbolje bo, če skopljemo luknjo in vanjo dodamo namensko zemljo za vrtnice. Vanjo posadimo vrtnico, ki smo jo predhodno namakali v vodi.  Jama naj bo dovolj globoka za vse korenine, cepilno mesto pa naj bo pet centimetrov globoko v zrmlji. To ne velja za debelne vrtnice.

Luknjo zasujemo z namensko zemljo za vrtnice in jo potlačimo. Vrtnico dobro zalijemo. Da jih zaščitimo pre prihajajočim mrazom, lahko po gredici naložimo smrekove veje ali lubje. 

Raznolika izbira 

Vrtnica | Avtor: Profimedias Profimedias
Vrtnic ne kupujte na podlagi najnižje cene, vedno jih kupite pri preverjenem prodajalcu. Številne vrste nam omogočajo bogato izbiro, od barve, do oblike, namena in velikosti. Poznamo vrtnice, ki cvetijo večkrat na leto in tiste, ki cvetijo zelo bogato le enkrat na leto.

Poznamo veliko brav, pa tudi te so različno kombinirane. Tako imamo enobarvne, dvobarvne, mnogobarvne, prelivajoče, prižaste in poslikane. Tudi cvetovi so zelo raznoliki, od odprtih, do ploščatih, zaprtih cvetov, z neurejenim središčem, kroglastih in tako dalje. Medtem ko nekatere vrtnice sploh ne dišijo, poznamo vrste, ki imajo zelo izrazite in prijetne vonjave. 

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.