Vizita za živali > Novice
40 ogledov

Se še spomnite leva Cecila?

Levi Youtube
V Zimbabveju živi vsaj 13 Cecilovih sinov oziroma hčera in najmanj 15 vnukov.

Mineva leto dni od uboja leva Cecila v Nacionalnem parku Hwage v Zimbabveju. Cecila, ki je po smrti postal nesrečna ikona boja proti nezakonitemu lovu in simbol kampanj za zaščito divjih mačk, je prvega julija lani pokončal ameriški zobozdravnik James Palmer iz Minnesote. 

Na srečo pa Cecilova dediščina ne živi samo v okoljevarstvenih krogih, ampak tudi v njegovem domačem nacionalnem parku. Upravljavec safarijev Graham Simmonds je pred dnevi v Hwageju uspel posneti eno izmed Cecilovih hčera - Xando s kopico mladičkov - njegovih vnukov. Simmondsove posnetke je uredila in objavila organizacija Africa Geographic.
 
 
Raziskovalci in člani projekta Wildlife Conservation Research Unit (Wildcru) na Univerzi Oxford v Veliki Britaniji, ki so Cecilu sledili že pred njegovo smrtjo, ocenjujejo, da v Zimbabveju še vedno živi 13 levovih sinov oziroma hčera in najmanj 15 vnukov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.