Vizita za živali > Novice
166 ogledov

Sibirski tigri in beli levi

Tigri
1/7
EPA
Mali mucki razveseljujejo oskrbnike v živalskih vrtovih ...

Mala sibirska tigra sta med rutinskim pregledom v živalskem vrtu Veszprem simpatično renčala in se jezila. Stara so komaj dva tedna, oba popolnoma zdrava, oskrbniki v živalskem vrtu pa so nanju zelo ponosni.

Gre za ogroženo vrsto, ki je bila še v začetku 20. stoletja razširjena po vsem Korejskem polotoku, v severovzhodni Mongoliji, jugovzhodni Rusiji in na severovzhodu Kitajske. Zdaj je v Južni Koreji skoraj iztrebljen, na redkih območjih v divjini pa naravovarstveniki  budno varujejo in spremljajo populacijo. Zato se aktivno izvajajo tudi programi vzreje v ujetništvu.

Tigri | Avtor: EPA EPA

V fotogaleriji pa lahko vidite tudi redke bele levje mladičke, ki so na slikicah stari komaj sedem tednov in tehtajo pet kilogramov. Njihovega rojstva so se razveselili v nemškem živalskem vrtu Megdeburg. Gre za redko barvno mutacijo afriških levov, ki se pojavlja tudi v divjini. 

Tigri | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.