Vizita za živali > Novice
268 ogledov

Skrita kamera v hali za rejo piščancev

Piščančki Youtube
Piščančki že na prvi dan svojega življenja spoznajo krutost mesne industrije ...

Skrita kamera razkriva nehumano ravnanje z malimi piščančki že na prvi dan življenja. Posnetek prikazuje na tisoče žvrgolečih piščancev2, ki se gnetejo na transportnih trakovih in doživljajo grozote povezane z mesno industrijo.

Piščančki | Avtor: Youtube Youtube

Piščančke, ki niso primerni za nadaljno rejo, ubijejo na krut način, ročno jim odtrgajo glave. V videu pojasnjujejo, da dajo preživelim pticam polno rasnih hormonov, ki poskrbijo, da so primerni za zakol v štiridesetih dneh.

Piščančki | Avtor: Youtube Youtube

Posnetek ima že več kot 30 milijonov ogledov, posnet pa naj bi bil v ZDA, piše The Sun. Podobni postopki pa naj bi se dogajali tudi v Evropi, pišejo. Video je dala v javnost skupna The Animal Equality group.

Komentarjev 7
  • trojka 07:48 29.februar 2016.

    »O veličini naroda in o njegovi moralni razvitosti lahko sodimo po tem,kakšen je njegov odnos do živali.« Mahatma Gandhi... pa če je kje Bog ali karkoli nad nami, naj se isto kaznuje z istim - bi hitro sfalilo ...prikaži večo mesarjev, lovcev, psihičev...ane?

  • Petra Rezar 21:04 28.februar 2016.

    Žalostna resnica, za katero mnogi ne vedo. Niti v učbenikih ni druge plati zgodbe te industrije, ki že dolgo ni več industrija, pač golo ubijanje nemočnih bitij. Upam, da bo to samo še nočna mora in da se bo to ...prikaži več vse še za časa mojega življenja prenehalo... Etično, moralno in psihično vprašanje.

  • Igor Đukanović 16:38 28.februar 2016.

    Naj bi se dogajali? Natanko enako dela vaš sosed na vam najbližji piščančji farmi v Sloveniji. Dvomim, da je obstaja kdo v celi Sloveniji, ki pridela več kot sto jajc dnevno in dela drugače. Kje pa menite, da so našli ...prikaži večašli službe vnuki vseh psihopatov, ki so "delali" na pečeh v koncentracijskih taboriščih? Nič boljša družba nismo kot stoletje nazaj. Le da vsi ti ljudje dandanes ne delajo po evropskih zaporih pač pa za mesno veleindustrijo. Kakšen pa tudi v kakšni manjši klavnici...