Vizita za živali > Novice
3009 ogledov

Slišali strele in cviljenje psa

Lovska puška Shutterstock
Osemletnega psa mešančka sta ubila z lovsko puško.

Policisti iz Rač obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja mučenja živali, ki sta ga v sostorilstvu utemeljeno osumljena 68 in 76-letni moški z območja Starš, ki jima zaradi dejanja zdaj grozi do tri leta zapora. Kot so ugotovili policisti, je mlajši nagovoril starejšega, sicer lovca, da je v soboto z lovsko puško dvakrat ustrelil psa in ga ubil.

Lastnik osem let starega psa mešanca, ki ni bil čipiran niti cepljen, je nagovoril 76-letnega člana ene izmed lovskih družin, da je v soboto zjutraj prišel na dvorišče stanovanjske hiše, kjer prebiva lastnik, in žival z lovsko puško dvakrat ustrelil ter jo tako na krut način ubil.

Občani, ki so slišali strele in cviljenje psa, so o tem takoj obvestili policiste, ti pa so takoj ukrepali in 76-letniku odvzeli prostost ter ga pridržali.

Luknjo mu je skopal že dan prej

V času pridržanja so pridobili odredbo za hišno preiskavo na njegovem domu, med katero so mu zasegli tri lovske puške in več kot 600 kosov streliva, ki ga legalno poseduje, saj ima izdano orožno listino. Zasegli so mu tudi lovsko puško, s katero je psa pokončal, ki jo bodo skupaj s kazensko ovadbo poslali na pristojno tožilstvo.

Ostalo zaseženo orožje in strelivo bodo posredovali Upravni enoti Maribor, ki ji bodo v skladu z zakonom o orožju predlagali odvzem vsega orožja, streliva in orožne listine.

Med preiskavo so policisti ugotovili, da je lastnik psa že v petek, dan pred ustrelitvijo skopal jamo, v katero je po uboju zakopal pasji kadaver. Na kraju dogodka so opravili ogled, kadaver psa pa je prevzel veterinarski nacionalni inštitut, ki bo opravil obdukcijo. Ob tem so policisti zoper 76-letnega osumljenca zaradi kršitve zakona o orožju uvedli tudi prekrškovni postopek, saj je z lovsko puško streljal izven lovišča.

Komentarjev 6
  • ode 20:25 13.oktober 2018.

    Na deželi je navada, da se najame jagra iz lokalnega L.d., ki za primerno plačilo pride na dom "počit" psa ali mačko. To je resnica, ki jo Z24 ne želi slišati, saj so mi izbrisali že tri komentarje. Izgleda, da ...prikaži več so na oblasti pri Z24 enaki debili ali pa so jagri njihova žlahta.

  • androit 16:29 08.oktober 2018.

    Zaradi enega starega psa takoj prijava in mogoče še zapor ,za zavite otrčičke in pokrite z blazino pa babo in deca ki vejo kje imata hišoin kje sta ne najdejo ,pa kaj čmo jim saj sta prala dnar in skoraj ...prikaži večj udišila otroka pozabimo to ni pomembno, to je pomemben star pes pa lovc ki vse račune plača takoj nujno ukrepat to je pravica

  • romzy 14:42 08.oktober 2018.

    Nečloveško ga je ubil.....pa kaj se greste;peljite enkrat svojga ljubljenčka na veterinarsko po injekcijo(za usmrtitev).Še danes imam v ušesih njegovo milostno cviljenje ,njegov obtožujoči mili pogled me še danes preganja v sanjah......razmišljam da je mogoče odrešilni strel bolj human in neboleč...