Vizita za živali > Novice
14 ogledov

Šokanten trend: Barvanje živih piščančkov

Pobarvani piščančki Youtube
Video prikazuje barvanje piščančkov, ki jih prodajajo ob prazniku velike noči.

Videoposnetek je bil na YouTubu objavljen že pred štirimi leti, a trend se nadaljuje. Posnetki barvanja živih piščančkov v želji po boljši prodaji so obšli svetovni splet.

Piščančke najprej stresejo v posodo, jih prešpricajo z barvo, nakar jih grobo premešajo, da bi se enakomerno obarvali. Po pisanju New York Timesa, ki je posnetek objavil, so ljudje, ki so ogledajo te neuhame postopke pretreseni, kar pa ne vpliva n ate marketinške poteze prodajalcev.

V Združenih državah Amerike so šli še korak dlje. “Osemnajst dni zatem, ko kokoš znese jajce vanje ubrizgamo barvo za hrano. Ta barva piščancem ne škodi,” je povedal Peter R. Theeler z ene izmed ameriških farm. Povedal je, da prodaja takšnih piščancev ob prazniku velike noči naraste.

Ameriški borci za pravice živali vztrajajo, da gre za stresne postopke za živali in zahtevajo konkretne regulacije takšnih neprimernih postopkov. Florida je tako leta 2013, nekaj mesecev po objavi spornih posnetkov, prepovedala barvanje živali, mlajših od 12 tednov. Tiste, ki bi jih ujeli pri takšnem početju, kaznujejo s kaznijo zapora za dva meseca. V ostalih ameriških državah ne obstaja zakonska prepoved za barvanje živih živali. 

Komentarjev 5
  • maresem 06:55 22.marec 2016.

    Banda pokvarjena.

  • Avatar Zala
    Zala 01:24 22.marec 2016.

    In potem me bo kdo prepričeval, da so Yenkiji normalni ljudje. Njim je vseeno kdo jim služi za zabavo, ljudje ali piščančki. ...... In kaj obdarjenci naredijo s piščančkom, ko je konec praznikov si lahko samo mislimo?

  • Skippy 22:57 21.marec 2016.

    Ampak vse lepo in prav, je neumno početje, ... v čem točno pa je škodljivo? Saj se človek tudi barva, pa v tem ni nobene škodljivosti.