Vizita za živali > Novice
2327 ogledov

Šokanten video o življenju in umiranju kuncev

Kunci youtube
Posnetek, ki ga je v objektiv ujela nevladna organizacija za pravice živali, kaže grozljive razmere na kunčjih farmah, kjer živali vzgajajo za pridobivanje krzna za nekatere najbolj znane modne blagovne znamke.

Video je posnela nevladna organizacija L214. Pod krinko jim je uspelo priti v tri kunčje farme in klavnico v jugozahodni Franciji.  

Posnetki prikazujejo na stotine kuncev, zaprte v majhnih kletkah, ki imajo številne otekline, rane in druge poškodbe. Nesrečni kunci, ki jih na koncu zakoljejo, nikoli ne vidijo dnevne svetlobe.

Na posnetku lahko vidimo novorojenega kunca, slepega in brez dlake, ki se trese na tleh kovinske kletke. Te živali večino časa preživijo na golih kovinskih palicah, pri čemer se njihovi kremplji pogosto zatikajo v prostor med njimi, kar jim poškoduje tačke in povzroča hude bolečine. Kunci imajo odtekle noge in druge dele telesa, ki so posledica okrutne utesnjenosti, kjer morajo stopati drug na drugega, da se lahko premaknejo.  

V L214 opozarjajo, da zaradi nehumanih razmer že pred zakolom umre vsak četrti zajec.  

Nevladnikom je uspelo dobiti vpogled tudi v klavnico. Posnetek tako v nadaljevanju prikazuje zaposlenega, ki zajce ubije tako, da jim glavo vstavijo v stroj, preden jih obesi na kavlje, kjer zajci izkrvavijo.  

Francoski nacionalni inštitut za kmetijske raziskave (INRA) je po poročanju The Daily Maila zatrdil, da bo v 48 urah opravil "notranji inšpekcijski pregled" v farmah in po potrebi takoj ukrepal. 

 

Komentarjev 3
  • cogocogo 20:22 03.januar 2018.

    inspekcija bo preverila ......... kje pa so bili do sedaj ,,vse te inspekcije se hranijo na drzavnih jaslih in hebe se jim za vse samo da so odlicno placani za nedelo ,,sicer pa ni pri nas nic bolje ,,,privoscil pa ...prikaži več bolje ,,,privoscil pa bi vsem tem rejcem da se znajdejo na mestu teh kuncev ,,,,ce je kje karma ali za nekatere bog upam da vse to vidi ,,taki neljudje ne bi smeli obstajati

  • borut54 20:10 02.januar 2018.

    Človek ne pozna meja. Pri živalih in prirodi gleda samo skozi dobiček.

  • ode 17:57 02.januar 2018.

    Si predstavljate, da celo življenje stojite in spite na takšnih rešetkah, pod katerimi je rezervoar uruna, izterebkov, mrčesa, amonjaka in pripadajočega smradu.