Vizita za živali > Novice
29 ogledov

Spletla tesno prijateljstvo

Želva Facebook
Želva in teliček iz zavetišča za divje živali sta postala nerazdružljiva prijatelja.

Teliček Simon je v zavetišče za divje živali Wildlife Friends Foundation (WFFT) v Bangkoku prišel januarja letos, potem kot si je med pašo poškodoval nogo. Želva, vrste Centrochelys Sulcata, z imenom Leonard pa je v isti center pišla pred tremi leti iz živalskega vrsta v tajski prestolnici.  

Simon je bil star le okoli šest mesecev, ko se je poškodoval, zaradi česar so mu morali amputirati ranjeno nogo. Na srečo je preživel, pri hoji v vsakdanjem življenju pa mu pomaga proteza, ki so jo zanj izdelali v zavetišču. 

Ko so nesrečnemu teličku veterinarji namestili protezo, so se odločili, da ga začasno, preden ga premaknejo k drugim govedom, namestijo v odprtem delu zavetišča skupaj z drugim živalim, da si opomore od travmatične izkušnje. 

Takrat ni nihče pričakoval, da se bo med Simonom in Leonardom spletlo tako tesno prijateljstvo. Po besedah zaposlenih v centru sta postala nerazdružljiva – med drugim skupaj celo obedujeta in počivata. Njuna močna vez vedno znova gane obiskovalce zavetišča in zaposlene.  

Fundacija WFFT je bila ustanovljena leta 2001. Nevladna organizacija skrbi za udomačene divje živali in tiste iz narave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.