Vizita za živali > Novice
53 ogledov

Tako ganljivo je bilo njihovo žalovanje

Žalovanje opice You tube
BBC-jeve kamere so nepričakovano posnele žalovanje langurjev, ki močno spominja na človeško soočanje s smrtjo bližnjih.

Ustvarjalci nove BBC-jeve serije "Spy in the Wild" med skupine živale v njihovem naravnem okolju umeščajo realistično, njim podobno lutko, opremljeno s kamerami, da bi dobili čim boljši vpogled v njihovo vedenje. V največji indijski zvezni državi Radžastan so tako med langurje vmestili lutko malega malega predstavnika te vrste opic. Kar je sledilo, je osupnilo tudi ustvarjalce dokumentarne serije … 

Eden izmed mlajših langurjev se je želel družiti z realistično opico, se ji je močno približal in jo naposled vrgel na tla. Trop langrujev je bile sprva prepričan, da je opica poškodovana, kasneje pa celo, da je umrla. 

Socializacije željni langur je tako BBC-jevim kameram nepričakovano omogočil, da so dobile vpogled v žalovanje opic, ki v marsičem močno spominja na človeško soočanje s smrtjo bližnjih.

"Potem se zgodi nekaj neverjetnega. Opice so zberejo okoli nepremične lutke, kot da bi šlo za pravega otroka. Reagirajo točno tako, kot takrat, ko umrejo njihovi resnični otroci. Tam je občutek žalosti in empatije drug do drugega," v dokumentarnem filmu pove narator.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.