Vizita za živali > Novice
15814 ogledov

Tako reagira mačka, ko “umre” njen skrbnik

Mačka youtobe
Veliko ljudi meni, da so mačke v stanovanju obnašajo gosposko in da se običajno ne zanimajo za dobro počutje svojih lastnikov. A očitno gre za urbani mit, vsaj sodeč po posnetku, ki ga je na YouTubu objavil uporabnik Mao Idalgo in ki je hitro postal viralen.

V le nekaj dneh si ga je ogledalo že več kot devet milijonov ljudi.  

Kot je dejal njegov avtor, je želel s posnetkom zanikati razširjeno mnenje o mačkah, ki se jih pogosto označuje kot nezainteresirane in oportunistične. 

V ta namen je zasnoval eksperiment, s katerim je želel ugotoviti, kako bo reagirala njegova mačka, ko bo sam zaigral svojo smrt, je poročal perujski portal La Republica. Na posnetku lahko vidimo skrbnika, ko na videz z bolečinami vstopi v sobo z roko na prsih in zaigra srčni napad, kar je pritegnilo pozornost mačke, ki je bila takrat prav tako v sobi. 

Potem človek nenadoma pade na posteljo, kot da bi se onesvestil. Mačka se mu naposled približa, da bi preverila, ali je vse v redu. Pri tem ga pregleduje, voha in treplja ter po nekaj sekundah ugotovi, da jo skrbnik vleče za nos. Ko opazi, da jo snema, da bi videoposnetek naložili na YouTube, mačka gleda v kamero, kot da bi skušala vprašati, "zakaj me snemaš"? 

Komentarjev 4
  • Avatar ecipeci
    ecipeci 02:38 07.februar 2018.

    Ja nase macice so prav brihtne in tudi zelo "skrbne" zivalce.

  • prider 20:48 03.februar 2018.

    Ne vem, zakaj brišete komentarje. Napisal sem le: Video je bil objavljen in dan na splet že 25. februarja 2014. Niste ravno ažurni.