Vizita za živali > Novice
154 ogledov

Tako ugotovite, ali ste alergični na živali

Punčka in pes Profimedias
Mnoge osebe sploh ne vedo, ali so alergične na živali ali ne. Morda se jim alergija pojavi nenadoma, morda pa so alergični le na določen tip dlake ...

Ko se odločate za žival, morata upoštevati številne dejavnike in okoliščine, med drugim morate preveriti tudi, ali ste alergični na dlako domačih živali. Tovrstna alergija se lahko, kot izpostavljajo v Ameriški fundaciji za astmo in alergije, pojavi tudi v dobi odraslosti, zaradi česar lahko spoznanje, da imate alergijo, ko domov že pripeljete žival, povzroči veliko neprijetnosti.

Poskusite z naslednjimi koraki

Obstajajo načini, s katerimi lahko ugotovite, ali ste alergični na živali še preden se odločite, da žival sprejmete v svoj dom. Poskusite z naslednjimi koraki.

Če že imate katero drugo vrsto alergije, upoštevajte, da obstaja večja možnost, da ste alergični na več stvari. Dobro je, da preden domov pripeljete žival, preživeti nekaj časa v domu prijateljev ali družinskih članov, ki doma že imajo vrsto ali pasmo živali, ki si jo želite. Pri tem upoštevajte, da ste lahko alergični na mačke in hkrati nimate alergije na pse in obratno. Svoje prijatelje pa lahko prosite tudi, če lahko dan ali dva preživite z njihovo živaljo v svojem stanovanju. 

Alergijske reakcije se lahko pojavijo takoj, če gre za močno alergijo, ali pa v daljšem obdobju, ko gre za blažjo alergijo. Pomembno je, da si vzamete dovolj časa, preden potegne zaključke. Simptomi lahko vključujejo kihanje, solzne in srbeče oči, koprivnico, kašelj, pikanje in težave z dihanjem ali celo napad astme, ki je pogostejši pri alergiji na mačke.

Najučinkovitejši in najzanesljivejši način ugotavljanja, ali imate alergijo na domače živali pa je kljub vsemu še vedno obisk zdravnika specialista.

Preberite še:

  - Alergije so me v dobi odraščanja precej zaznamovale

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.