Vizita za živali > Novice
349 ogledov

Tega o vevericah najbrž še niste vedeli

Veveričke
1/4
EPA
Veverice imajo za tatove hrane posebno zvijačo ...

Veveričke so ljubke in zanimive živali, zato jih imamo vsi radi. So poskočne in nagajive, zelo radi jih tudi opazujemo pri svojem nenehnem iskanju in skrivanju hrane. 

Veveričke | Avtor: EPA EPA
Za veveričke je značilno, da svojo hrano skrijejo, pogosto v zemlji izkopljejo luknjo in vanjo zakopljejo svoje bogastvo. Kar četrtino njihove skrite hrane pa odkrijejo tatovi, pogosto tudi druge veveričke. Zato mnoge veveričke zmedejo tatove s posebno zvijačo. Opazujemo jih lahko, kako kopljejo luknjo in vanjo zakopljejo “namišljen lešnik”. S tem po mnenju strokovnjakov prelisičijo tatove. 

Mladički

Na fotografijah so mlade veveričke s poljske fundacije za divje živali Wildlife Refugee. Prostovoljci so jih našli v zelo slabem zdravstvenem stanju in močno dehidrirane, zdaj so stare približno tri tedne. Ko bodo malce večje, jih bodo izpustili k ostalim vevericam v zavetišču, kjer bodo odraščale skupaj z ostalimi predstavniki svoje vrste. Ko bodo odrasle, pa jih bodo izpustili nazaj v naravo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.