Vizita za živali > Novice
1649 ogledov

Tej uspešni kampanji priključen še en trgovec

Trgovina
Zelo uspešna kampanja, ki jo upoštevajo tako potrošniki kot trgovci. Pohvalno!

"Prejšnji teden smo vam posredovali zaključno sporočilo kampanje za odpravo jajc iz baterijske reje. Danes vam z veseljem sporočamo, da se je v okviru naše kampanje poleg Eurospina in E.Leclerca za odpravo jajc iz baterijske reje s svojih polic naknadno odločila tudi trgovska veriga Spar Slovenija. V Sparu bodo jajca iz baterijske reje v celoti umaknili iz prodaje do konca leta 2020," so nam sporočili z Društva za zaščito živali Ljubljana. Že lani sta sicer s prodajo iz baterijske reje prenehala Hofer in Lidl.

Ob tem ponovno poudarjajo, da ni vseeno, kako živijo kokoši nesnice: "Čeprav nobena reja, ki je namenjena masovni proizvodnji, ni idealna za dobrobit živali, pa je vsekakor skrajni čas, da odločno rečemo ne vsaj baterijski reji. To je prvi korak k izboljšanju kakovosti življenja naših kokoši, ki ga zagotovo lahko naredimo že danes."

Zakaj ne baterijski reji? Ker kokoši pri tem celo življenje ždijo v majhnih kletkah, kjer se ne morejo gibati. V kletkah so zelo na tesnem, saj je na enem kvadratnem metru kar 13 kokoši. Tako kokoši tudi valijo kar tam in se ne morejo umakniti v ločen prostor.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.