Vizita za živali > Novice
127 ogledov

Tem psom pravijo lutalice

Bindi N. V.
V zadnjem mesecu je na deponiji v Bihaću preminilo vsaj sto mladičev, večina zaradi paraviroze, mnogi od lakote. Išče se topel dom za Bindi ...

“Bindi je mladička, ki prihaja iz Bihaća iz tamkajšnje deponije. Obisk teh koncev vam prikaže pravo luč in problematiko pasjih zavržencev in v prvi vrsti problematiko nesteriliziranih in nekastriranih psov,” nam je povedala Nataša Varmaz is skupine Srce za bulle.

Pojasnjuje, da tem psom pravijo lutalice, saj so prepuščeni nemilosti ulic ali smetišč. Na omenjenem smetišču so med množico drugih nesrečnikov našli tudi malo Bindi.

“Nihče ne ve, ali se je skotila tam, ali je bila tja namerno pripeljana. Za te pse skrbi le par prostovoljk iz Bihaća in iz Slovenije, ki jih hranijo. Brez njih bi jih pomrlo še veliko več,” pojasnjuje. Dodaja, da je samo ta mesec na smetišču preminilo vsaj sto mladičev, večina zaradi paraviroze, mnogo od lakote.

Fasciniralo jo je pasje zaupanje 

Ko se je Nataša sama prvič srečala z rešenčki iz deponije, sta jo najbol fascinirala zaupanje, ki ga ima pes in moč po preživetju. “Moja mala Bindi je bila najdena po naključju. Med hordo psov, se je prostovoljkam vrgla pod noge. Je psička, ki išče človeško bližino,” jo opisuje. Dodaja, da ji največ pomeni prav stik s človekom.

Ker tudi sama v svoj dom velikokrat začasno sprejme zavržene pse in ker jo je Bindi tako ganila, se je odločila tudi zanjo. Prostovoljka iz Bihaća ji je pojasnila, da je psička dejansko prosila, da jo vzamejo s seboj. Ampak zaradi procedure, ki jo mora pes opraviti za odhod, to ni bilo možno takoj. “Tako sem se javila, da ji ponudim začasni dom v mojem krdelu. In ko je bilo že na tem, da jo prestavijo na varno, je Bindi izginila,” pravi.

Bindi | Avtor: N. V. N. V.
Vsi so bili nesrečni, ker so pričakovali najhuje. Menili so, da so jo večji psi odgnali, ali pa je bil kriv virus. “V tistem efektu sem prosila, naj jo poiščejo. Naj ne obupajo. Punce so se trudile po vseh močeh, po enem tednu pa ni bilo mogoče ugotoviti, kaj se je z njo zgodilo,” pravi. Tedaj je ponudila začasni dom še drugi mladički iz deponije po imenu Flika, ki so jo dali takoj na varno. In tedaj se je kar naenkrat Bindi ponovno pojavila na deponiji.

“Tako sta k meni namenjeni kar dve psički z isto zgodbo. Ena je že vnaprej oddana. Za Bindi se dom se išče,” pravi. Zato prosi, da elite zgodbo o Bindi, da se zanjo čim prej najde tople dom. 

“Ne predstavljam si, kako je preživela, ker je deponija edini vir hrane. V Bindi vrjamem bol kot v marsikaterega mojega začasnika do sedaj. Vem, da bo našla svoj dom, kjer bo presrečna,” opisuje. Stara je komaj štiri mesece, preživela pa je že toliko gorja.  “Z odprtim srcem in največjim navdušenjem pričakujem prihod nje in Flike. Tako malo je potrebno, da rešiš življenje. Le prepustiti se moraš, da te vodi srce. Nikakor pogledati stran, čeprav vem, da za njima ostaja veliko mladičkov, ki nimajo te sreče,” dodaja.

Za dodatne informacije pokličite v skupino Srce za Bulle na 040621429.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.