Vizita za živali > Novice
97 ogledov

Terapevtski prašiček ima novo službo

Lilou terapevtski prašič Instagram
Lilou dobila zelo pomembno nalogo.

Brigadi terapevtskih živali, ki so jo na mednarodnem letališču San Francisco uvedli pred tremi leti, se je nedavno pridružil še prašič, natančenje pujsa Lilou, ki s svojo ljubkostjo, zmagovalnim značajem, šarmantnim kostumom in pobarvanami nohti navdušuje potnike.

Vietnamski prašički so priljubljene domače živali, saj so zelo zabavni in seveda pametni, vendar je Lilou prva med njimi, ki se je pridružila tako imenovani "Weg Brigade", veliki skupini letaliških terapevtskih živali, ki potnikom pomagajo premagovati strah pred letenjem.

Na letališču v San Fancisku imajo kar tristo psov, nekaj mačk, zajca in od začetka meseca še pujso, ki si je terapevtske izkušnje nabirala po šolah in bolnišnicah v mestu. Na letališču potnike zabava z različnimi triki.

V Ameriki na letališčih terapevtske živali pomagajo pri sproščanju pred poletom, potniki jih lahko božajo, kužki jim v slovo podajo tačko, skratka, živali nemirne potnike, predvsem otroke, pospremijo pred potovanjem. Po besedah direktorja letališča Christopherja Bircha so živali zelo priljubljene.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.