Vizita za živali > Novice
414 ogledov

To je nadebelejši rjavi medved iz divjine

Medo Facebook
S 400 kilogrami premagal konkurenco.

Orjaški Otis je bil izbran za najdebelejšega in najočarljivejšega rjavega medveda, ki je bil kadarkoli ujet v objektiv kamere. Več kot 400 kilogramov težka zver, ki živi umirjeno življenje ob reki Brooks v Narodnem parku Katmai na Aljaski, je prepričal uporabnike družbenih omrežij, ki so mu tudi nadeli ta naziv. 

Tekmovanje za naziv najbolj debelega in očarljivega rjavega medveda, ki je bil kadarkoli ujet v objektiv kamere, so organizirali prostovoljci iz aljaškega narodnega parka prek družbenega omrežja Facebook. Njihov namen je bil približati to živalsko vrsto ljudem in pokazati, da rjavi medvedi pred hibernacijo, zimskim spanjem, ko svojo porabo energije do pomladi zmanjšajo za 85 odstotkov, pridobijo veliko teže.

Premagal jih je za sto kilogramov

Otis, ki se ne zaveda, da je postal zvezdnik narodnega parka in družbenih omrežji, je postal absolutni zmagovalec natečaja. Njegova glavna prednost pred drugimi medvedi je telesna teža, ki je v povprečju vsaj za sto kilogramov višja od drugih medvedov, s katerimi si Otis deli naravno okolje.

Dobršen del svojega življenja posveti lovljenju lososov v 'svoji pisarni' ob reki Brooks. "Da obstajajo tako debeli medvedi, kot je Otis, je znak, da je ekosistem, v katerem živijo dober. Če bi bili suhi, bi bilo zaskrbljujoče. Otisovo življenje je mirno in zdravo," so sporočili iz parka, ki je bil ustanovljen leta 1918 z namenom ohranjanja Doline deset tisoč dimov.

Komentarjev 2
  • lina.nina 14:51 14.november 2016.

    RAJAVI???? Mar je tako težko prebrat članek preden se ga objavi?

  • leonardo 12:01 14.november 2016.

    Hej Žurnal 24, zakaj ste izdali kraj bivanja tega rejenega medveda? Francoski zobar je že na poti tja z nabito puško!