Vizita za živali > Novice
2140 ogledov

To je najdražja mačka na svetu

Ashera mačka Youtube
Draga, čakalna vrsta pa še vedno zelo dolga.

Ashera je najdražja mačja pasma na svetu. Nastala je s parjenjem afriške mačke in azijskega leoparda ter z eno od vrst domače mačke. Ko se ta 13 kilogramska žival postavi na zadnje noge, je visoka približno en meter.

Mačka je hipoalergenska, kar pomeni, da jo lahko imajo tudi ljudje, ki so na mačjo dlako alergični, poudarjajo v  biotehnološkem podjetju Lifestyle Pets iz Los Angelesa, kjer so jo tudi "ustvarili".

Danes jo tržijo kot največjo hišno mačko, ki je na voljo na svetu. Prodajajo jo za neverjetnih 22 tisoč dolarjev ali nekaj več kot 20 tisoč evrov. Največ petičnih lastnikov te živali imajo v ZDA.

Kljub visoki ceni, je čakalna vrsta vrsta zanjo zelo dolga, pri podjetju jih namreč ne želijo prodati več kot sto na leto, petdeset jih namenijo ameriškemu trgu.  Majhna številka seveda ni naključje; mačka ki velja za redko v svetu, je seveda veliko bolj dragocena. 

Savana mačka | Avtor: Youtube Youtube
Da je žival precenjena, opozarjajo poznavalci, nekateri med njimi pa so opozorili celo na prevaro. DNK testiranje naj bi namreč pokazalo, da Ashera mačka ni tako edinstvena in je pravzaprav kopija pasme Savana, ki je pol cenejša in še vedno zelo draga.

Na lestvicoi najdražjih mačk na svetu  (video), se je namreč uvrstila na drugo mesto. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.