Vizita za živali > Novice
14 ogledov

To kozo boste takoj vzljubili

Polly Twittwr
Mala koza Polly, ki trpi za napadi panike, se pomiri le, ko smukne v kostum race.

Leanne Lauricella živi v New Jeresyju, kjer vodi organizacijo Goats of Anarchy, zavetišče za kozje mladičke s posebnimi potrebami. Med zadnjimi, ki je prišla pod njeno okrilje, je kozica Polly, ki ima veliko zdravstvenih težav 

Polly je slepa, ima nevrološke probleme, ki vplivajo na njeno prehranjevanja, tehta manj, kot bi morala in trpi za napadi tesnobe. 

Vsakič, ko Leanne odide od doma, Polly začne bezljati od enega konca do drugega ter jokati in neutolažljivo kričati, ker je ne more videti. Poleg tega, kot pravi Leanne, “začne lizati stene v hiši; vsak kot v prostoru ima manjšo sled njenih ust”.

Njena ‘nadomestna mati’ je za kozo našla rešitev – po naključju. Med nakupovanjem za noč čarovnic je naletela na kostume živali za otroke. Zdelo se ji je, da bi bilo zabavno in prisrčno, če bi jih nadela svojim kozam. Česar pa takrat še ni vedela, je bilo, da je med njimi tudi kostum, ki bo uspel pomiriti Pollyjine napade panike. 

Pred tem je Leanne, da bi pomirila Polly, poskusila več različnih tehnik, ampak nobena ni bila uspešna. Takoj, ko ji je nadela kostum race, se je Polly pomirila, zaprla oči in padla v trans. Podobno reakcijo doživi vsakič, ko smukne vanj.

Pomirjajo jo tudi drugi kostumi – lisjak, samorog in pujs, ampak njen najljubši ostaja raca. Leanne ob tem obžaluje le, da ni kupila več velikosti račje oprave, saj bo Polly tega hitro prerasla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.