Vizita za živali > Novice
40 ogledov

To morate storiti preden domov pripeljete psa

Slika je simbolična. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Da bodo prvi tedni z novim družinskim člamom čim lepši in mirnejši, je pomembno, da se na prihod štirinožca dobro pripravite.

Prehod v skupno življenje bo za vas in za vašega psa lažji, če boste upoštevali naslednje nasvete.

1. Izberite glavnega skrbnika in izdelajte navodila 

Pes je velika obveznost, zato je pomembno, da so vsi v družini strinjajo, da medse sprejmejo novega člana in prevzamejo odgovornost, ki jo prinese štirinožec. Pomembno je, da se že preden kuža prestopi vrata novega doma odločite, kdo bo njegov glavni skrbnik, da ne boste kasneje izgubili preveč časa za kreganje, medtem ko bo pes stremel v prazno skledo. Da kosmatinca ne boste zmedli, izdelajte hišna pravila že pred njegovim prihodom. Ta naj določajo, ali pes lahko leži na postelji oziroma kavču, kje bo spal in ali se lahko sprehaja po vseh prostorih v stanovanju.

2. Kupite osnovne potrebščine

Osnovne potrebščine kupite v naprej, saj si boste tako ob prihodu psa prihranili tekanje po trgovinah. Med nepogrešljive potrebščine spadajo, sklede za hrano in vodo, hrana, priboljški za učenje, vratnica, povodec, postelja, igrače in celo otroška vrata, ki bodo psu preprečevale vstop v določene dele stanovanja. 

3. Pripravite stanovanje

Če boste domov pripeljali mladička, je ta del priprav še posebej pomemben, saj so mali kužki znani po grizenju vsega, kar jim pride pred smrček. Začasno uredite prostor, kjer bo pes preživel največ časa tako, da ne bo mogel poškodovati vaših stvari oziroma da ne bo pojedel nečesa, kar bi mu lahko škodovalo. Izberite sobo, ki je središče družinskih aktivnosti, da se pes ne bo počutil izobčenega.

4. Poskrbite za domačo oskrbo

Idealni bi bilo, če bi si lahko ob prihodu psa v vaše stanovanje vzeli nekaj dni prosto in čas namenili učenju psa, ga seznanili s pravili sobivanja in grajenju vezi med vami.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.