Vizita za živali > Novice
51 ogledov

To se zgodi, če pes hodi po razgretem asfaltu

Pes Profimedias
Poglejte kaj se zgodi s pasjimi blazinicami, če hodimo s psom po prevročem asfaltu.

Čeprav se pravo poletje še ni začelo, so pred vrati tudi vroči dnevi, ko so potrebna takšna opozorila. Pasji skrbniki namreč prepogosto pozabljajo, da pasje blazinice niso narejene za hojo po asfaltu in da se lahko v vročih dneh resno poškodujejo.

“Posebej je treba biti pozoren na blazinice tačk, saj je ob temperaturi zraka 30 stopinj Celzija temperatura asfalta 60 stopinj Celzija,” je že lansko poletje opozarjala dr. vet. med. Iris Selan iz Klinike Tristokosmatih. Zato s psom v vročem vremenu ne smemo na razgred asfalt, saj v nasprotnem primeru tvegamo poškodbo, ki jo vidimo na spodnjem posnetku.

 

Sprehodita se raje po travi 

Sprehode med poletjem opravljamo raje v jutranjih in večernih urah. Če je nuja in mora kuža ven tudi med visokimi temperaturami, prilagodimo sprehod psu. Izbiramo torej senco in hodimo po travi, sprehod pa naj bo zelo kratek. Strokovnjaki z Moon Valley Canine Training svetujejo tudi uporabo hitrega testa, ki nam bo povedal, ali je asfalt že pretirano pregret. Na asfalt postavite hrbtno stran dlani in počakajte. Če roko lahko držite brez težav več kot pet sekund, je asfalt v redu za hojo psa po njem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.