Vizita za živali > Novice
164 ogledov

To se zgodi tudi opici, če je brez mamice!

Orangutan Joss IAR
Na videoposnetku majhen orangutan pogreša svojo mamico tako močno, da ves čas objema samega sebe in se tako tolaži.

Brez staršev je ostal, ko je bil še čisto majčken in je dve leti ilegalno živel kot hišni ljubljenček v Ketapangu na zahodu otoka Borneo, dokler ga ni prevzela mednarodna organizacija za zaščito živali International Animal Rescue (IAR). 

Zbirajo sredstva za njegovo okrevanje

IAR je predstavila video, v katerem so prikazane travmatične posledice, ki jih ima Joss, tako je namreč opici ime, zaradi svojih zgodnjih izkušenj. Na ta način bi radi zbrali denar za njegovo nego in okrevanje. 

Na videoposnetku je prikazano, kako se mali Joss ves čas objema in skače po tleh ter z glavo trka ob zid. S svojim početjem preneha, ko mu uslužbenka IAR ponudi stekleničko mleka. 

Dve leti kot hišni ljubljenček

Opica je bila do tedaj pri moškem po imenu Dahlan, ki je povedal, da jo je kupil, ker se mu je smilila in ni vedel, da ne more ilegalno opice zadrževati kot hišnega ljubljenčka. 

Joss je živel v hiši z njegovo ženo in petimi otroci in bil pogost obravnavan kot igračka, zaradi česar je po oceni IAR utrpel veliko psihološko škodo. 

Ko je Dahlen ugotovil, da ima žival ilegalno, jo je predal IAR.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.