Vizita za živali > Novice
4773 ogledov

To vaši psi sovražijo

pes povodec
Spoznajte človeške navade, ki psom niso prijetne ...

Pes je človekov najboljši prijatelj, skrbniki s psom radi preživljajo svoj prosti čas, se z njim igrajo, crkljajo in nabirajo kilometre. Medtem, ko vse našteto psi zelo radi počnejo, so jim nekatere druge "človeške" navade neprijetne.

Rezervirano za primate

Ena od teh navad so močni objemi. Imate svojega psa tako radi, da ga pogosto močno objamete? Tega ne počnite več, saj je objemanje del obnašanja, ki ga najdemo le med primati. Psi se med seboj ne objemajo, če postavi pes na drugega svojo tačko, je to znak želje po dominiranju.

Trepljanje po glavi

Je vam všeč, če vas nekdo potreplja po glavi? Najverjetneje ne. Pa vendar je večina ljudi prepričanih, da je psom to všeč. V resnici psi nad tem niso najbolj navdušeni, a zaradi svoje prijazne narave po navadi ponižno trpijo tudi trepljanje.

Brez pravil

Psi potrebujejo in želijo pravila. Od svojega skrbnika želijo jasna navodila, kaj je prav in kaj ne. S pravili je njihovo življenje bolj predvidljivo, manj stresno in zmedeno. Ali jim boste dovolili na posteljo, ali ne, je vaša izbira. Bodite pa dosledni in ne delajte izjem, saj jih pes ne bo razumel.  

Druženje s kužki, ki jih ne marajo

Če vidite, da vaš pes določenih psov ne mara, ga ne silite v druženje z njimi. Tudi psi ne morejo biti z vsemi prijatelji in nekateri psi preprosto ne gredo skupaj. Morda se bodo nekaj časa tolerirali, morda pa bo nekoč med njima izbruhnil celo pretep.

Ne marajo dolgčasa

Psi hitro pokažejo, da jim je dolgčas. Najdejo si svojo zabavo, kot je grizenje čevljev, pohištva ali česa drugega. Psi potrebujejo tudi veliko mentalne zaposlitve, sicer vam bodo nagajali tudi na sprehodu in si našli svojo zabavo, kot je tek za mačko ali srno. 

Ne dražite psa

Ne dražite psov, ker se vam zdi to zabavno. Če boste lajali na njih, cvilili vanje, jih vlekli za ušesa ali kako drugače dražili, bo pes trpel in postal razdražen. Čeprav bo to najbrž toleriral, se pri tem ne bo zabaval. Morda bo kakšen pes odgovoril celo z agresijo. 

Komentarjev 4
  • jerneja45 09:47 21.julij 2018.

    Jaz pa mislim, da je popolnoma prav, kar so napisali. Pustimo psu biti pes, čeprav je to lažje reči, kot narediti. Težko je "ga ne objeti", ko na kavču dvigne zadnjo tačko, ko greš mimo in ti da trebušček v ...prikaži več božanje. Iz kužkov smo naredili otroke, kar absulutno ni prav in v upanju, da se bo to vedenje enkrat zapisalo v njihove gene, si odpustimo napako. Kajne, ljubitelji kužkov 😁?

  • Snežinko 19:28 20.julij 2018.

    No, prvo in drugo zagotovo NE DRŽI. Ostalo je pa kar res. Nekoč ste že napisali to traparijo, da pes "kao" ne mara, da se ga boža po glavi. BEDARIJA! Divji pes ja. Udomačen, tisti, ki res živi s svojim ...prikaži večm človekom pa sploh ni res.

  • Lilly_McKeown 18:50 20.julij 2018.

    Sem odstopil, da delam, zdaj pa dobim 24796 $ na 33582 $ na mesec. Kako? Delam preko interneta! Moje stara dela so bila nesrečna produkcija, zato sem moral po štirih mesecih poskusiti nekaj drugačnega ... Lahko povem, da se je ...prikaži več moje življenje spremenilo - povsem naa b0lje! Preveri, kaj delam.. .......➥➥➥ ➥➥➥ www.Earn91.com