Vizita za živali > Novice
2891 ogledov

Toliko je z njo zaslužila skrbnica

denar dolarji padanje Shutterstock
Najgrši pes na svetu je 9-letna angleška buldoginja Zsa Zsa.

Lento za naziv Najgršega psa 2018 so ji pred dnevi podelili v Kaliforniji. ‘Laskavi’ naziv pa je razveselil predvsem njegovo skrbnico Megan Brainard iz Minnesote, ki je za njeno zmago dobila ček za 1.500 ameriških dolarjev (1.294 evrov). 

Na letnem tekmovanju, ki se je začelo kot parodija pasjih lepotnih tekmovanj, se psi skupaj s svojimi skrbniki sprehodijo po pisti, pri tem pa jih ocenjuje strokovna komisija. 

Prepričali so jih tudi nohti

Čeprav gre za precej tipičnega predstavnika svoje pasme, je po poročanju britanskega Independenta zmagovalka žirijo prepričala predvsem s svojim dolgim - do tal segajočim jezikom, kratkimi nogami in nalakiranimi nohti.  

Angleški buldogi veljajo za pasmo, kjer je največ parjenja sorodnikov, zaradi česar nekateri genetiki pravijo, da je zdravje pasme že tako slabo, da ga ni mogoče izboljšati. 

To pasmo naposled pogosto pestijo številne zdravstvene težave. Zaradi svojega nagubanega obraza so nagnjeni k kožnim okužbam, ozke nosnice pa jim povzročajo težave z dihanjem.  

Komentarjev 1
  • Lovebites 13:31 01.julij 2018.

    Zalostno,bolano in izprijeno.Nobena zival ni grda.Prfuknjeni ameri ,kdo drug.Skoda,da si s tem denarjem lastnica ne more kupiti pameti.Ima pa grdo in pokvarjeno duso in karakter.