Vizita za živali > Novice
4517 ogledov

Tu bodo nudili cenejše kastracije in sterilizacije

Pes na balkonu Profiemdia
Začela se je vseslovenska akcija Srce za tačke - Za njihov boljši jutri."

"Sterilizacija in kastracija sta edini način za zmanjšanje števila brezdomnih živali. Cena je eden najpogostejših argumentov proti, ki jih imajo skrbniki, ko je govora o sterilizaciji in kastraciji hišnih ljubljencev," nam je pojasnil Mitja Čehovin s portala Pes moj prijatelj, kjer so pravkar v sodelovanju z Lidlom Slovenija začeli z dobrodelno akcijo "Srce za tačke - Za njihov boljši jutri."

Čehovin pravi, da je cena posega kljub temu občutno nižja od stroškov oskrbe pasjega ali mačjega legla in stroškov veterinarske oskrbe vseh teh živali: "Kljub temu smo se odločili, da to ceno posega še bolj približamo ljudem in se s štirimi ambulantami dogovorili, da v tem mesecu ponudijo dodaten popust na oba posega."

Na uredništvu portala so se povezali s štirimi veterinarskimi ambulantami, ki bodo, vsaka po en teden, nudile popuste pri posegu sterilizacije in kastracije lastniških živali. 

Sterilizacije in kastracije s 30-odstotnim popustom bodo v okviru projekta omogočile Veterinarska ambulanta Tristokosmatih iz Ljubljane v prvem tednu, Gombač Vet iz Izole v drugem tednu, Veterinarski center Pika iz Maribora v tretjem tednu in Ambulanta za male živali Vet BM iz Brežic v zadnjem tednu oktobra.

Čehovin nam je pojasnil, da cene kastracij in sterilizacij po Sloveniji zelo varirajo, pri psih pa je cena odvisna tudi od teže psa. "Kastracija je praviloma cenejša od sterilizacije, cena se giblje okoli sto evrov in narašča s težo psa. Posega sta pri mačkah cenejša," pravi. Na vse te storitve bodo veterinarske ambulante v sklopu akcije ponujale 30-odstotni popust.

V okviru projekta bodo v tem mesecuna portalu sicer izpostavljene bolj ranljive skupine zavetiščnih živali, kot so na primer invalidne, naglušne in ostarele živali, ki imajo na žalost manj možnosti, da najdejo topel dom in skrbeče lastnike.

Po poslovalnicah že zbirajo hrano

Pes moj prijatelj in Lidl Slovenija sta združila moči v še eni akciji, ki poteka že četrto leto zapored. V 49 Lidlovih trgovinah do konca oktobra poteka zbiralna akcija hrane za živali. Zbrane izdelke bodo podarili različnim lokalnim društvom in organizacijam, ki se zavzemajo za dobrobit brezdomnih živali.

Še dobrodelnih 24 ur

Vzporedno s projektom Srce za tačke, se bo odvil še 24-urni dobrodelni tekaški dogodek Koraki za tačke za pomoč brezdomnim živalim. Dobrodelne korake bo naredilo Športno humanitarno društvo Never Give Up, ob podpori Lidla Slovenija. Projekt je zasnovan v sodelovanju s Fundacijo Naš kuža, katere ustanovitelj je Rok Terkaj, eden izmed glavnih ambasadorjev dogodka.

Dogodek bo trajal kar 24 ur, od 6. oktobra od 16. ure, do 7. oktobra do 16. ure, v Ljubljani na trasi okrog Koseškega bajerja in delu Poti spomina in tovarištva. Vsi ljubitelji živali in športni navdušenci, ki si želijo poleg rekreacije narediti še nekaj dobrega, ga lahko obiščejo kadarkoli v 24-ih urah ter skupaj s svojim pasjim prijateljem pretečejo ali prehodijo poljubno dolžino. Na samem dogodku lahko donirajo tudi pasjo oziroma mačjo hrano.

Poleg obiska je možno pomagati tudi s finančnimi sredstvi preko poslanega sms-a s ključno besedo TACKE1 ali TACKE5 na številko 1919, pri čemer prispevate 1 ali 5 EUR za brezdomne živali.*

Na dogodku se bodo predstavile tudi različne organizacije, ki pomagajo brezdomnim živalim, pasji frizer z manjšimi dobrodelnimi storitvami za kužke ter izbrana veterina z uporabnimi nasveti in odgovori na vprašanja. Športno-humanitarni dogodek bo v soboto 7. 10. 2017 popoldne zaokrožen z manjšim zaključnim druženjem, kjer bodo obiskovalci lahko zamigali s Trkajem in se družili skupaj s pasjimi prijatelji.

Vsa zbrana sredstva v okviru projekta Koraki za tačke bodo namenjena organizacijam za zaščito in pomoč brezdomnim živalim, s katerimi sodeluje in se povezuje Fundacija Naš kuža.

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • gardino 15:40 04.oktober 2017.

    Obvestilo o nizkih obrestnih kreditih in ponudbi za financiranje. Ali so vas zavrnile številne banke? Ali potrebujete financiranje za konsolidacijo vaših dolgov? Tu smo, da vam pomagamo, da bi našli ustrezno rešitev za vaše težave. Tako nudimo posojila zainteresiranim posameznikom ...prikaži več z nizkimi obrestnimi merami od 3% do 3,5%. WhatsApp: +330675086165 davidlarsonfinance@gmail.com davidlarsonfinance@gmail.com

Sorodne novice