Vizita za živali > Novice
79 ogledov

Tudi v Sloveniji pajki vse bolj priljubljeni

biexo Anže Petkovšek
Bliža se že 19. razstava eksotičnih živali Bioexo, kjer bodo posebno pozornost namenili prav pajkom.

“Pajki so čudovite in zanimive živali, vse preveč ljudi do njih neupravičeno čuti strah in želimo, da bi jih čimveč prepričali, da ta strah lahko premagajo,” pravi predsednica Društva ljubiteljev eksotičnih živali Nika Leban.

Prav zato bodo na 19. Razstavi eksotičnih živali Bioexo tokrat dodatno pozornost usmerili prav k ptičjim pajkom. Razstave se bodo tako udeležili tudi rejci pajkov Macilacispiders iz Madžarske.

Običajno jih imajo več

“Pajki so razmeroma pogosti, v Sloveniji tudi vedno bolj popularni, zaradi enostavnosti oskrbe in dostopnosti,” ugotavlja Nika. Ker se zelo razlikujejo po barvah, vzorcih in dlačicah, si jih njihovi skrbniki običajno omislijo več, ne samo enega. “Ne vem zakaj ampak v Sloveniji in tujini poznamo več moških kot pa žensk, ki so lastniki večjih zbirk ptičjih pajkov,” pravi.

Ptičji pajek zahteva zelo malo dela, ko je v terariju, “saj ga hranimo na dva do tri tedne, vmes poskrbimo seveda, da ima v terariju prave razmere in da ima na voljo vodo.” Dodaja, da običajno z njimi tudi ne rokujemo pogosto ampak jih občudujemo v terariju.

Lahko se jih boste dotaknili 

“Seveda pa še zdeleč ne bodo pajki edine eksotične živali na 19.Bioexu. Videli boste lahko tudi kače, kuščarje, želve, žabe, dihurčke, glodalce in še ostale živali,” pravi Aleš Abram iz društva Bioexo. “Ker je poslanstvo našega društva, da širimo pozitivno energijo in pravilne informacije o teh živalih, boste imeli tudi možnost, da se nekaterih dotaknete in s tem zgubite marsikateri predsodek ali strah, ki ste ga mogoče dobili že v otroštvu,” dodaja.

Ponovno bodo razstavo popestrili z delavnicami, predavanji in igralnicami dihurjev ter podganic. Še posebej priporočajo delavnico odpravljanja strahu do živali. Vsi tisti, ki pa imate raje kot luskaste, mehke in puhaste živali, boste v posebnih prostorih lahko pobožali tudi zajčke, hrčke ali morske prašičke.

19. razstava eksotičnih živali Bioexo bo potekala od 2. do 4. oktobra 2015 vsak dan med 9.00 in 19.00 uro v velikem rastlinjaku botaničnega vrta v bližini Oddelka za biologijo Biotehniške fakultete, na Večni poti 111 v Ljubljani.

Več informacij o razstavi najdete tukaj in na njihovem Facebook profilu

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.