Vizita za živali > Novice
18 ogledov

Ubili so ga kmalu po obisku princa

Nosorog EPA
Ubili so ga le nekaj ur po obisku Williama in Kate. Le zato, da so mu odrezali rog.

Divji lovci so znotraj narodnega parka Kazaringa v Nagaonu v Indiji ubili nosoroga, da so mu lahko vzeli rog.

Odraslega samca nosoroga so ubili v sredo, le nekaj ur po obisku parka britanskega princa Williama in njegove žene Kate. Le nekaj ur pred tem sta se vozila po parku in se med drugim ustavila, da sta hranila mlade živali, med njimi tudi mladega nosoroga. Na spodnji fotografiji hranita male slončke.

 

Sicer so divji lovci le dva dni pred prihodom Williama in Kate ubili samico nosoroga in ji prav tako odrezali rog. Letos so tako divji lovci v omenjenem parku ubili že šest nosorogov, lani so jih ubili dvajset.

V številnih območjih, kjer prebivajo nosorogi, jih sicer vse pogosteje lovijo naravovarstveniki, veterinarji jim odrežejo rogove in znova izpustijo v divjino. Na ta način bi naravovarstveniki radi preprečili, da bi nosoroge pobijali divji lovci. Žal gre za invaziven poseg z anestezijo, ki včasih tudi škodi živali. Rogovi so na črnem trgu zelo dragi, le en rog bi lahko stal tudi 90.000 evrov.

V začetku prejšnjega stoletja je v Afriki in Aziji živelo več kot pol milijona nosorogov, zdaj pa so nekatere vrste nosorogov na robu izumrtja. Rogove si želijo predvsem bogataši, ki z njimi izkazujejo svojo moč, saj ponekod veljajo za statusni simbol. Včasih pa so jih uporabljali v tradicionalni medicini, a so znanstveniki dokazali, da niso zdravilni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.