Vizita za živali > Novice
172 ogledov

Ubili so rekorderja

Deževnik Profimedias
“Umor” najdaljšega deževnika je po socialnih omrežjih sprožil val ogorčenja.

Zaradi svoje izjemne velikosti je deževnik Dave pristal v britanskem Narodnem muzeju zgodovine, kjer so potrdili rekordno dolžino. Dave je v dolžino meril 40 centimetrov, kar je podrlo star rekord 39,6 centimetra.

Usodo deževnika je razkrila znanstvenica Emma Sherlock iz muzeja v oddaji na BBC. Povedala je, da je Dave zdaj “na varnem” v steklenem kozarcu v muzejski zbirki in bo zdaj služil znanosti. Povedala je, da so črva ubili po nekaj dneh preiskav. Črva je sicer našel poljedelec na zelenjavni parceli. 

Na socialnih omrežjih so se po oddaji kar vrstile kritike znanstvenikom v muzeju, ki so “ubili nedolžnega deževnika”.  “Ubogi stari Dave. Bil je tam, se plazil naokoli in imel svoje življenje ….” Je zapisal eden od uporabnikov Twitterja.

“Deževnik Dave je bil umorjen! Kako zelo britansko: Tu je izredno bitje, dajmo ga ubiti in obdelati.” je zapisal nekdo drug …

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.