Vizita za živali > Novice
270 ogledov

Uganete, koliko je tehtal ta novorojenček?

Mali panda
Malo pando v tokijskem živalskem vrtu so poimenovali Xiang Xiang.

Mala panda, ki se je pred tremi meseci skotila v tokijskem živalskem vrtu, je dobila ime - Xiang Xiang, kar naj bi pri ljudeh vzbudilo prizor razpiranja dišečih cvetov. Kot je sporočila tokijska guvernerka Yuriko Koike, so ime izbrali med več kot 320.000 predlogi, ki jih je posredovala javnost.

Zdaj že šest kilogramov

Xiang Xiang, ime prihaja iz kitajske besede za dišavo, se je skotila 12. junija v tokijskem živalskem vrtu Ueno, ob rojstvu pa je bila velika za človeško dlan in tehtala 100 gramov. Po 100 dneh tehta že šest kilogramov, poročajo tuje tiskovne agencije.

Njena mama Shin Shin je pred petimi leti že skotila enega mladiča, prvega v tem živalskem vrtu po 24 letih, vendar je po šestih dneh poginil. Nato so skrbniki Shin Shin in njenemu partnerju Ri Riju zagotovili nekaj zasebnega prostora, kjer sta imela ugodnejše okolje za uspešno parjenje.

Pande so do nedavnega veljale za ogroženo vrsto, po ocenah jih v divjini v treh provincah osrednje Kitajske živi še okoli 2000.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice