Vizita za živali > Novice
29 ogledov

Ukradli so pingvina

Humboldt pingvin Profimedias
Neznanci so iz živalskega vrta v Mannheimu v soboto ukradli pingvina. Krajo so opazili pri večernem štetju pingvinov v ogradi.

Iz živalskega vrta so pozvali, naj neznanci čim prej vrnejo pingvina, saj gre za zelo občutljivo žival, ki bo brez pravilne oskrbe poginila, poročajo tuji mediji. 

"Kdor verjame, da ima lahko to ptico za domačo žival, je šel preko vseh meja dobrega in zlega," je dejala tiskovna predstavnica živalskega vrta.

Približno pet kilogramov težek pingvin vrste humboldt ima brez posebne prehrane zelo malo možnosti za preživetje. Pogrešani ptič je visok med 50 in 60 centimetri, na peruti ima označbo s številko 53, vsajen pa ima tudi čip za prepoznavanje. Zato ga je praktično nemogoče prodati, je sporočila nemška policija.

Ni pobegnil

Policija upa, da bo pri storilcu oziroma storilcih zmagal razum in bodo kmalu vrnili pingvina.

V živalskem vrtu so že izključili možnost, da je ptica pobegnila oz. da jo ujel kakšen od plenilcev v živalskem vrtu.

Pingvini vrste humboldt sodijo v družino pingvinov očalarjev, ki pa se od ostalih pingvinov te družine ločijo po značilni maski na obrazu in črni črti na vratu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.