Vizita za živali > Novice
2043 ogledov

Umrl najbolj osamljen racman na svetu

Trevor - Facebook Trevor the Duck - Niue Facebook Trevor the Duck - Niue
Niue žaluje za racmanom Trevorjem, za njegovo smrt krivi psi.

Trevor je bil slaven racman v državici Niue, kjer je bil edina takšna živeča ptica. Prijela se ga je slava najbolj osamljenega racmana, čeprav je imel med svojim bivanjem na otoku veliko prijateljev.

Tja je prišel lanskega jauarja, čeprav ostaja skrivnost, kako je na otrok sploh prišel. Prvič so ga opazili po močni nevihti, zato predvidevajo, da je prišel iz Nove Zelandije. Niue je sicer država v Južnem Tihem oceanu, ki zaseda istoimenski ognjeniški otok. Leži okoli 2.400 kilometrov severovzhodno od Nove Zelandije.

Ker je šlo za raco mlakarico, ki jo imenujejo "mallard duck", so ga poimenovali po lokalnem politiku Trevorju Mallardu. Ker na otroku ni rek ali jezer, je Trevor živel kar v lužah, ki jih je za Trevorja redno polnila tudi lokalna gasilska enota.

Redno je obiskoval tudi dvorišča domačinov, kjer so mu ponujali razne poslastice, med drugim se je spoprijateljil tudi s petelinom in veko.

Trevor je umrl zaradi napada psov, tamkajšnji prebivalci pa ga bodo zelo pogrešali. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.