Vizita za živali > Novice
823 ogledov

Usmrtili 20 tisoč piščancev, ki so obtičali na letališču

Piščanci EPA
Kontejner, poln piščancev, je dva dni stal na soncu.

Belgijski gasilci so v pred dnevi na bruseljskem letališču Zaventem na prošnjo Flamske službe za zaščito živali s plinom uspavali 20 tisoč piščancev, ki so bili namenjeni v Kongo. Do tega je prišlo po dveh neuspešnih poskusih transporta živali v Kinšaso, je poročal The Brussels Times.

Kontejner s piščanci bi moral proti kongovski prestolnici poleteti že v soboto, a je imelo letalo tehnične težave. Temu je sledil še en neuspešen poskus v nedeljo. Kontejner, poln piščancev, je nato dva dni ostal na soncu.

Skrajšali so jim trpljenje

" V nedeljo zvečer, je bilo več piščancev že mrtvih, zato smo transportnemu podjetju ponudili, da vzamejo kontejner nazaj, a so to zavrnili. Na mesto smo poslali veterinarja, ki se je odločil, da skrajšamo trpljenje živali," je dejala tiskovna predstavnica Flamske agencije za zaščito živali Brigitte Borgmans . Agencija je ovadila izvoznika zaradi mučenja živali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.