Vizita za živali > Novice
838 ogledov

Usmrtili 20 tisoč piščancev, ki so obtičali na letališču

Piščanci EPA
Kontejner, poln piščancev, je dva dni stal na soncu.

Belgijski gasilci so v pred dnevi na bruseljskem letališču Zaventem na prošnjo Flamske službe za zaščito živali s plinom uspavali 20 tisoč piščancev, ki so bili namenjeni v Kongo. Do tega je prišlo po dveh neuspešnih poskusih transporta živali v Kinšaso, je poročal The Brussels Times.  

Kontejner s piščanci bi moral proti kongovski prestolnici poleteti že v soboto, a je imelo letalo tehnične težave. Temu je sledil še en neuspešen poskus v nedeljo. Kontejner, poln piščancev, je nato dva dni ostal na soncu.

Skrajšali so jim trpljenje  

"V nedeljo zvečer, je bilo več piščancev že mrtvih, zato smo transportnemu podjetju ponudili, da vzamejo kontejner nazaj, a so to zavrnili. Na mesto smo poslali veterinarja, ki se je odločil, da skrajšamo trpljenje živali," je dejala tiskovna predstavnica Flamske agencije za zaščito živali Brigitte Borgmans. Agencija je ovadila izvoznika zaradi mučenja živali.   

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.