Vizita za živali > Novice
127 ogledov

Ustrelili belega švicarskega ovčarja

Vito Facebook
Neznanec je hladnokrvno ubil družinskega psa Vita le 50 metrov od njegove hiše.

“Viti moj, pogrešam te,” se od svojega prijatelja, sedemletnega belega švicarskega ovčarja na Facebooku poslavlja njegova skrbnica. Družinskega psa so ustrelili v petek, po navedbah skrbnikov le petdeset metrov od hiše. Storilca še iščejo.

Vračal se je s sprehoda

Vita so ustrelili v vasi Preloka v Beli Krajini, ko se je s svojim skrbnikom vračal iz daljšega sprehoda. Vito je bil ves čas sprehoda na povodcu, tik pred domom pa ga je skrbnik za kratek čas izpustil, da je tekal po travnikih okoli hiše. Ko je prišel domov, Vita še ni bilo, soseda pa jim je prišla kmalu zatem povedati, da leži ustreljen pri vaški kapelici.

Vito je takoj poginil, saj je bil ustreljen v vranico, domnevno je bil ustreljen z lovskim orožjem. Dogodek je obravnavala tudi policija, družina pa upa, da je bil kuža ustreljen s prijavljenim orožjem in da bodo tako morda našli storilca. Vita so zato odpeljali na Veterinarsko fakulteto na obdukcijo.

 

 

VITIIII NI TE VEC. RADA TE IMAM. VEDNO IN ZA VEDNO BOS V MOJEM SRCKU

Posted by Barby Barbina on Friday, March 11, 2016
 

Kraj (kapelica: glej spredaj) kjer je bil vceraj ustreljen moj Viti, cisto zraven nase hise

Posted by Barby Barbina on Saturday, March 12, 2016
Komentarjev 35
  • Pepe007 08:57 14.marec 2016.

    Ne vem, kako se ljudje izpostavljajo na FB in prosijo kazen za sebe. Zakon o zaščiti živali je jasen in to bi imelo smisel napisati tudi v članku. 11. člen: "Skrbnik psa mora na javnem mestu zagotoviti fizično varstvo ...prikaži več psa tako, da je pes na povodcu.Določba prejšnjega odstavka se ne uporablja za:-\s\spse na javnih mestih, ki so s predpisom lokalne skupnosti ali s privolitvijo lastnika javnega mesta namenjena sprehajanju in druženju psov ter so ustrezno označena in ograjena tako, da je psom onemogočen pobeg;-\s\slovske pse v času lova v skladu z zakonom, ki ureja lovstvo."Globa za nespoštovanje tega 11. člena je določena v 46. a členu in znaša od 800 do 33.000 €.

  • maresem 08:24 14.marec 2016.

    Kreten na dveh nogah.... upam, da boš kdaj občutil šibre v riti.

  • maresem 08:21 14.marec 2016.

    Tele si ti in tisti, ki je to storil je bolj nevaren kot bilo kateri pes!!!