Vizita za živali > Novice
11 ogledov

Ustrelili Harambeja, da bi rešili dečka

Gorila in deček You tube
V živalskem vrtu v Cincinnatiju v ZDA so v soboto usmrtiti gorilo Harambeja, ker so se bali za življenje štiriletnika.

"Deček se je izmuznil v ograjen prostor, kjer je padel v jarek," je pojasnil direktor živalskega parka Thane Maynard. Zaradi neprevidnosti staršev pa je moral ceno plačati Harambe.

Gorilji samec Harambe, star 17 let in težek okoli 180 kilogramov, se je ves čas ukvarjal z dečkom. Pričanja so si zelo različna, eni pravijo, da je dečka zagrabil in vlekel po ograjenem prostoru, dokler ni posredovala interventna ekipa, ki je Harambeja ustrelila.

Drugi pravijo, da je želel Harambe le zaščititi dečka, zato številne organizacije že zahtevajo pravico za gorilo, ki je morala umreti zaradi človeške neodgovornosti. 

Dečka so zaradi poškodb prepeljali v bolnišnico, a ni v življenjski nevarnosti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • maresem 07:11 30.maj 2016.

    Idioti ameriški

  • marabunta 22:18 29.maj 2016.

    že spet en nepremišljen odstrel čudovite živali, ki bi jo lahko le uspavali in ravno tako rešili otroka...gorila sploh ni bila nasilna in nevarna do dečka, delovala je prav naravno zaščitniško do otroka,.... človekova rešitev je pa itak streljanje brez ...prikaži večez razmišljanja, kreteni...da ne govorimo o neodgovornih starših dečka, ki je končal tam v jarku pred gorilo

  • jakec1575 11:05 29.maj 2016.

    Zaradi neljube nesrece, ko je neodgovoren gorilji mladic padel v ograjeno obmocje belega cloveka in ga je ta zacel vleci naokoli in se igrati z njim, je bil gorilji svet modrecev primoran odlociti, da se 25 letnega belega cloveka ustreli. ...prikaži več Gorilji mladic je bil neposkodovan in zdrav.